Germà Colón

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2014
La passada setmana vam tindre una classe especial. El professor de la Universitat de València, Emili Casanova, ens va visitar a l’aula per a donar-nos una conferència sobre la dedicació de GermàColón a la ciència filològica.
Germà Colón i Domènech va nàixer a Castelló de la Plana el 30 de novembre de 1928. El coneixem perquè és un dels lingüistes més importants per a la filologia romànica i lalexicologia catalana. A més, és autor de més de quatre-cents articles, més de trenta llibres i destaca per fer ressenyes de molts textos, ha fet més de sis-centes.
Germà es caracteritza per empraruna temàtica variada i detallista en les seues obres, a més d’emprar una metodologia modèlica.
Pel que fa referència als seus estudis, va començar en l’ institut Francesc Ribalta, on va tindre figuresmolt importants com a professors, un exemple és Lluís Revest. Seguidament, en finalitzar, va decidir estudiar filologia romànica en la Universitat de Barcelona, junt amb filòlegs tan famosos com araAntoni Badia i Margarit o Martí de Riquer. Era un apassionat per la filologia, per la dialectologia i pels textos.
En 1951, Germà acaba la carrera i es llicència però, per la seua passió, decideixampliar els seus coneixements i, a l’any següent (1952), a la Universitat de Madrid va fer un doctorat amb una tesi de dialectologia sobre la forma de parlar a Castelló. Amb la seua formació endialectologia i l’aplicació al castellonenc, va ser professor d’espanyol a la Universitat de Basilea, on va continuar formant-se i va crear un equip d’investigadors. Aquest autor passa d’estudiant acatedràtic en pocs anys, fins que en 1998 es jubila.
Durant tots aquests anys, Germà Colón ha rebut innumerables premis prestigiosos com el Premi Sanchis Guarner de la Fundació Jaume I (1986); el Premid’Honor de les Lletres Valencianes (1988); el Premi Prat de la Riba de l’IEC (1979); el Premi Serra d’Or (1981); la Creu de Sant Jordi (1985) i el Premi de la Literatura de la Generalitat de Catalunya...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • German
  • Germen
  • german
  • German
  • German
  • German
  • german
  • German

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS