Germans Grimm

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2013
200 anys dels Germans Grimm
"Havia una vegada -allà per l'any 1811- dos germans que decidiren arreplegar per tota Alemanya contes de tradició popular. Eren Jacob i Will, més coneguts com elsgermans Grimm.
Contes versionats una i mil vegades i amb els quals tots hem somniat mentre els nostres pares ens els llegien per tal d'anar a dormir.
Benvinguts, doncs, a un món on tot és possible, on lail·lusió cobra vida i tot allò que dorm a la nostra imaginació té cabuda...."
Aquesta es la descripció que trobem en la presentació de l'obra a la pàgina web del teatre Escalante. Com podem vore estracta d'una obra de teatre inspirada en la tasca literària dels germans Grimm, encara que el protagonista siga el conte popular ja que les edats a les quals va dirigit l'espectacle són diverses.
Quisón els Germans Grimm? Son dos germans alemanys que volen recuperar els contes orals i els recopilen en llibres per a mantindre aquesta tradició. Entre els dos van escriure "Contes per a nens ifamiliars" (1812) i "Llegendes populars alemanyes" (1816).
Quines contes podem comentar a classe? Hi han moltíssims contes escrits per ells, molts coneguts en la nostra terra amb uns altres noms, com"Peret i Marieta" (Hansel i Gretel) o "La Cendrolina" (La Ventafocs). Jo opine que es podríen treballar els contes que ells coneixen primer i després ensenyar-les que existeixen unes altres versions segonsdel lloc d'on venen i, si son un poquet més majors, preguntar perquè pensen que un mateix conte pot canviar segons la ciutat, el país o el poble en el que es conta.
Com podríem treballar en classeaquest tema abans i després del teatre? El primer que hem de tindre en compte és l'edat i curs. Un xiquet de primer cicle el primer que ha de saber es el comportament al teatre, per això convé explicari treballar amb ells quines són les regles del bon espectador, però també es necessari motivar als xiquets i vore que coneixements tenen, per tant, una activitat senzilla podria ser escollir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • germans
  • Grimm
  • Los hermanos grimm
  • LOS HERMANOS GRIMM
  • Hermanos grimm
  • Hermanos Grimm
  • Los Hermanos Grimm
  • Hermanos grimm

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS