Germinal

Páginas: 13 (3109 palabras) Publicado: 16 de enero de 2012
Treball de Germinal
IDENTIFICACIÓ I PRESENTACIÓ:
1. Gènere cinematogràfic: a quin gènere pertany la pel·lícula? Justifica la resposta.
La pel·lícula és un drama. Perquè a través d’ ella veiem la situació lamentable en la que vivien el obrers a França durant el segle XIX. I també perquè aquesta pel·lícula al llarg de tota la història ens mostra situacions molt tristes, cosa característicadels drames. Com per exemple quan tots els obrers de la mina estan enfrontant-se amb els policies i aquest disparen, llavors el cap de la família protagonista, mor a causa d’un tret.
2. Director: investiga i fes una petita ressenya biogràfica de l’autor del film.
El director de la pel·lícula és Claude Berri. Va néixer l’1 de juliol de 1934 a París, França i va morir el 12 de gener de 2009 aParís, França. Va ser director i productor de cine francès.
Ve d’una família francesa de la regió jueva, el seu pare era pelleter i la seva mare treballava en una fàbrica. Des del seu naixement vivien a París. Va començar a treballar amb el seu pare encara que simultàniament anava a classes de teatre. Va morir el a causa d’un infart vascular cerebral.
3. Fitxa tècnico-artística: títol original,durada, any, director, guió, nacionalitat, música, repartiment, producció, etc.
Títol original: Germinal
Any: 1993
Duració: 158 minuts.
País: França
Director: Claude Berri
Guió: Claude Berri i Arlette Langmann (Novela: Émile Zola)
Música: Jean- Louis Roques
Fotografía: Yves Angelo
Repartiment: Gérard Depardieu, Renaud, Miou-Miou, Jean Carmet, Jean- Roquer Milo, Judith Henry, LaurentTerzieff, Jean- Pierre Bisson, Bernard Fresson, Jacques Dacqmine, Anny Duperey.
Productora: Coproducció França -Bèlgica- Itàlia; Renn Productions; France 2 Cinema; DD Productions; Alternative Films; Nuova Artisti Associati.
Gènere: Drama | Històric. Segle XIX
Sinopsi: Etienne Lantier, un jove parat, s'estableix en Montsou, un poble del Nord de França. Allí es fa miner i descobreix la misèria,l'alcoholisme, les relacions sexuals sòrdides, la indecència d'homes com a Xaval o la generositat de Toussaint Maheu; en suma, un món d'homes condemnats al sofriment pel capital. Així és com es compromet amb la lluita socialista. Però alguna cosa brilla enmig de tanta misèria: l'amor entre Etienne i Catherine. De sobte, una baixada dels sous provoca una terrible vaga que serà durament reprimida perl'exèrcit; malgrat tot, ell manté l'esperança que tota aquesta sang no s'hagi vessat en va.
4. La pel·lícula està basada en la novel·la homònima d’Émile Zola. Busca’n informació i fes-ne una petita ressenya biogràfica (lloc, època, corrent literari, característiques de la seva obra, etc.)
Escriptor francès i fundador del moviment naturalista. Zola va néixer a París, el 2 d'abril de 1840, fill d'unenginyer civil italià. Després de la mort del seu pare, la família va viure en la pobresa. El seu primer treball va ser el d'empleat en una editorial. A partir de 1865 es va guanyar la vida escrivint poemes, relats i crítica d'art i literatura. La seva primera novel·la important, Thérèse Raquin (1867), és un detallat estudi psicològic de l'assassinat i la passió. Més tard, inspirat pelsexperiments científics sobre l'herència i l'entorn, Zola va decidir escriure una novel·la que aprofundís en les profunditats de tots els aspectes de la vida humana, que documentés els mals socials, al marge de qualsevol sensibilitat política. Va assignar a aquesta nova escola de ficció literària el nom de naturalisme i va escriure una sèrie de vint novel·les entre 1871 i 1893, sota el títol genèric delsRougon-Macquart, amb la finalitat d'il·lustrar les seves teories a través d'una saga familiar. Després d'una àrdua investigació va produir un sorprenent i complet retrat de la vida francesa, especialment la parisenca, de finals del segle XIX. No obstant això, va ser qualificat d'obscè i criticat per exagerar la criminalitat i el comportament sovint patològic de les classes més desfavorides....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS