Germinal

Páginas: 6 (1391 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2013













GUIA PER AL COMENTARI
1. Identificació i presentación
El Gènere cinematogràfic de la pel·lícula Germinal, és un drama històric ja que ens descriu les dificultats per sobreviure i la forma de vida de la societat del segle XIX.
El director de la pel·lícula és Claude Berri i els actors principals són: Etienne Lantier, Toussaint Maheu, La Maheude i Vicent Maheu.
ClaudeBerri va néixer l'1 de Juliol de 1934 a París, França, va ser un director i productor de cinema francès. Provinent d'una família francesa de religió jueva, el seu pare era pelleter i la seva mare treballava en una fàbrica. Des del seu naixement vivien a París. Encara que va començar a treballar amb el seu pare, simultàniament acudia a classes de teatre. Va morir el 12 de Gener de 2009 a causad'un infart vascular cerebral.
Etienne Lantier - És el foraster que arriba a la colònia al principi de la pel·lícula. Aquest és un altre dels liders de la vaga en la mina, és molt lluitador i defensor dels seus ideals, però això si també és realista com es pot comprovar quan torna a treballar perquè la vaga no ha triomfat.
Toussaint Maheu – És el pare de la família protagonista, té moltaexperiència ja que ha treballat molts anys en la mina. Es pot dir que fa la funció una mica com a portaveu dels miners. És un dels liders de la vaga en la mina ja que es revela quan els baixen el preu per vagoneta. Al final mor per culpa dels gendarmes després d'haver-hi una petita confrontació entre obrers i els propis gendarmes.
La Maheude - És la mare de la família, igual que totes les altres dones,ella treballa en la mina. Després del treball, ha d'encarregar-se de tota la seva família, fer el menjar, tenir la casa en condicions... en definitiva és una dona molt treballadora i molt lluitadora, vol moltíssim als seus fills, i s'espavila a demanar almoines per poder alimentar als seus fills mes petits.
Vicent Maheu – Era un dels fills de Toussaint.

Hi ha altres peli·lícules de Claude Berrique destaquen per sobre de les altres tals com: “Jean de Florette” i “La venganza de Manon”.
La pel·lícula es basa en la novel·la Germinal de l'escriptor Émile Zola. Émile Zola va ser un novelista francés considerat com el pare i el major representant del Naturalisme. Va tenir un paper molt rellevant en la revisió del procés d'Alfred Dreyfus, que li va costar l'exili. Va ser molt bo tant amb laliteratura com en el periodisme.






2. La trama argumental i els personatges
La vida dels miners del segle XIX a França.
En el poble arriba un maquinista que es diu Etienne Lampier, que aconsegueix un treball a la mina perquè un mina ha mort.
Dins la mina coneix als seus companys de vagoneta, Maheu i la seva filla Maheude. Etienne va a viure a casa la familia de Maheu.
Allà només hiha que problemes perquè les condicions dins la mina són molt dolentes: primer perquè els hi paguen molt poc i això fa que no tinguin prous diners per menjar, després els nens han de comçar a treballar quant tenen 8 o 9 anys.
La familia de Maheu està molt malament perquè una de les filles es queda embaraçada i s'ha de casa, això és un problema perquè tindan una paga de menys, un dels fills estrenca la cama i no pot treballar i a més una de les altres filles s'en va a viure amb un home molt violent.
La mare ha d'anar a casa dels rics per demanar una mica de diners perquè sinó no poden compra el menjar, però aquest li donen roba. Se'n va a la botiga perquè li doni una mica de menjar però aquest li dona a canvi de la roba.
Etienne decideix posar-se decord amb el director de la mina perquèmillori les condicions de treball, però aquest diu que no perquè sinó perd diners. Els miners decideixen fer vaga.
A prop del poble hi ha una altre mina on els miners treballen en millors condicions. Els de la mina del poble van allà a barallar-se amb els altres miners en senyal de protesta.
Els amos de la mina volen contractar treballadors belgas perquè treballin a la mina mentre dura la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS