Germinal

Páginas: 8 (1838 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
GERMINAL




Jennifer Ballesta Frutos
Primer de Batxillerat B
Història del món contemporani


1. IDENTIFICACIÓ I PRESENTACIÓ

Gènere cinematogràfic. A quin gènere pertany?
La pel·lícula Germinal pertany al gènere dramàtic i històric del segle XIX.

Director i actors principals. Què en saps, de cadascun? Quina és la seva procedència social i la seva adscripció ideològica? Potsesmentar altres pel·lícules seves?
El director de la pel·lícula és Claude Berri i els actors principals són Renaud(Etiene Lantier), Gérard Depardieu(Maheu), Miou Miou(Maheude), Jean Carmet(Bonnemort) i Judith Henry(Catherine Maheu).
Claude Berri(1934-2009): Prové d’una família francesa de religió jueva, el seu pare era pelleter i la seva mare treballava en una fàbrica. Va començar a treballar amb elseu pare, i simultàniament donava classes de teatre. Va començar a escriure guions, però va debutar com actor junt amb Jacques Becker a Rue de l’Estrapade i amb Claude Autant-Lara a El trigo verde. Amb el seu primer curtmetratge Le poulet va aconseguir l’Oscar l’any 1965. També va debutar en el camp de llargmetratge amb El viejo y el niño, que era una història autobiogràfica que prolongaria ambels títols com Mazel Toz, Le Pistonné y Le cinema de papa. Però realment va aconseguir la fama en els anys 80 amb les pel·licules com El manantial de las colines, La venganza de Manon o Germinal. Va fer una última pel·lícula “Juntos, nada más”, que estava protagonitzada per Audrey Tautou i Guillaume Cane. Va necessitar ajuda per finalitzar el rodatge a causa de l’accident cerebral que va sofrir.Renaud Séchand: Interpreta a Etienne Lantier, que és un obrer que va a la mina en busca de treball, però davant la situació d’injustícia provoca una vaga junt amb Maheu. És un home que no és deixa esclavitzar per la gent poderosa. La seva ideologia es Marxista, ja que està a favor de la Internacional.
Gérard Depardieu: Interpreta a Toussiant Mahou, que és un pare de família que treballa ambnormalitat a la mina, de fet és un treballador exemplar. Però al conèixer a Lantier a la mina es deixa emportar pels seus pensaments, la qual cosa fa que lideri una vaga, deixi el treball a la mina i lluiti per la defensa del proletariat.
Miou Miou: Interpreta a Maheude, és la dona de Toussiant Mahou. No treballa a la mina perquè s’ocupa de la seva família. Defensa la vaga, fins al final, a causa dela rebaixa de preu de la vagoneta, però desprès d’haver perdut la major part de la seva família, decideix anar a treballar a la mina per poder viure.
Jean Carmet: Interpreta a Bonnemort, és l’avi de la família que s’oposa a les injustícies de la mina, i per aconseguir una nova societat per al poble va matar a la jove burguesa.
Judith Henry: Interpreta a Catherine Maheu, és la filla de Maheude iMaheu. És una noia amb un caràcter molt dèbil que es veu lligada a un home que la maltracta tan físicament com psicològicament. Tot i així, ella segueix arrastrant-se rere ell, fins i tot va a treballar a la mina mentre els seus pares participen a la vaga, i per això la rebutgen.

Altres pel·lícules que han realitzat són:
Renaud Séchan: “Wanted” de Brad Mirman, “Renaud, le Rouge et le Noir”de Éric Gréret.
Gérard Depardieu: “Paris, je t’aime”, “L’home de la màscara de ferro”.
Miou Miou: “Une petite zone du turbulences” de Alfred Lot, “Le concert” de Radu Mihalenau.
Judith Henry: “Je fais le mort” de Jean-Paul Salomé, “Última planta izquierda” de Angelo Cianci.
Jean Carmet: “La mujer salvaje” de Geroges Wilson, “Merci la vie” de Bertrand Blier.



Guió. En quina novel·la esbasa la pel·lícula? Qui va ser Émile Zola? Quina importància té en la història de la literatura francesa?
La pel·lícula es basa en la novel·la de Émile Zola. Els seus guionistes Claude Berri i Aelette Langman van seguir al peu de la lletra tant la trama narrativa com el seu estil literari.
Émile Zola va ser un famós escriptor francès considerat el pare i el major representant del Naturalisme....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS