Germinal

Páginas: 11 (2564 palabras) Publicado: 20 de abril de 2014
Germinal
Preguntes generals
1.- Quin és el tema central de la pel•lícula?
La diferencia entre la classe obrera i els burgesos i la lluita per unes condicions millors pels obrers. On es poden veure els diferents bàndols i opinions com els anarquistes i els socialistes.
2.- En quina època i en quin país està ambientada?
Esta ambientada en l’època de l’imperi francès durant la industrialitzaciói el país es França
3.- Quines dues classes socials són les que es representen? Explica-les.
Els obrers o proletariat: son els treballadors de les industries els quals son diàriament explotats de forma brutal i reben un sou miserable sense oportunitat de queixa. Solen viure a les colònies industrials sempre i quant tinguin feina.
Burgesos: son els amos de les fabriques, les colòniesindustrials, els comerços etc. Acostumen a viure no gaire lluny dels seus negocis per tal de evitar una revolta en cas de necessitat. Viuen en abundància i sense cap carència econòmica gracies a la explotació dels treballadors .

4.- Quines són les causes del conflicte?
Degut a las industrialització els treballadors de les fabriques tèxtils i semblants son substituïts per maquines incrementant elsingressos dels propietaris mentre que les fabriques de carbó degut a la creació de la electricitat i les maquines perden ingressos i es veuen obligats a baixar el sou dels treballadors aquets indignats per aquet tracte es revolten gracies a els ànims d’ Etienne Lantier i comencen una vaga.

5.- Quines idees transmet la pel•lícula?
Les ànsies de llibertat i justícia que tenen els treballadorsson les idees que mes destaquen i també els seus ideals anarquistes i socialistes.
Apartat 1. Descripció.
A. La mina. Descriu, en relació a la mina de Voreaux:
El seu aspecte.
Es un lloc fosc i gran fet de gusta i ferro a la part superior i ple de brutícia i fum amb una gran quantitat de vies per tot arreu

La maquinaria.
L’ascensor, politges, carrils per a les vagonetes, motors de vapor.La jornada dels obrers.
Des de altes hores de la matinada fins el migdia.

El salari.
Trenta cèntims al dia.
Les condicions de treball.
B. Els obrers. En relació als obrers, explica:
- L’edat en què es començava a treballar.
Es començava treballar a l’edat de vuit anys sempre que no tinguessin cap impediment.

- La salut i les condicions de treball (quins detalls mostren lescondicions precàries de treball?).
Els obrers treballaven en unes condicions pèssimes sense cap seguretat ni benestar un exemple seria el fet de que tot i el risc que comportava baixar a la mina no duien ni un casc un altre detall es el mal manteniment de la fabrica bruta i descuidada.

- Les reaccions davant les malalties o el dolor.
Quant algú es feia mal o es posava malalt la reacció general erade gran pesar ja que si estaven ferits o malalts no podien treballar i no cobraven a mes a mes en cas de que es ferissin dins la mina se’ls feia responsables a ells mateixos i se’ls descomptaven els desperfectes del seu sou.
- La casa dels Maheu (aspecte, mobiliari).
Es una casa petita que consta de dos plantes i un pati, la planta baixa es una sala gran on es troba la cuina el menjador labanyera la llar de foc, tot al mateix temps i sense cap separació. La planta superior consta de les habitacions una per a els nen y una altra per als pares dins l’habitació dels nens hi ha dos llits un per a les noies i un altre per a els nens també compta d’una petita tauleta que es fa servir d’escriptori a mes de l’armari.

- La família obrera (número de fills, les relacions entre ells).
Lafamília constava de tres nois tres noies un nado la mare el pare i l’avi, la relació entre els dos germans masculins grans es molt bona i es porten molt be entre ells, la germana gran es mes solitària i esta mes interessada en els homes però te una bona relació amb els pares fins que marxa de casa moment en el que la seva mare comença a guardar-li una mica de rancor però encara així l’estima ja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS