Germinal

Páginas: 9 (2027 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
GERMINAL:

El gènere cinematogràfic de la pel·lícula Germinal és un drama històric, ja que ens descriu la forma de vida i les dificultats que tenien per sobreviure la societat durant el segle XIX.
El director d’aquesta pel·lícula és Claude Berel Langmann, conegut artísticament com  Claude Berri , nascut a París el 1934. Va treballar amb el seu pare mentre feia classesde teatre i d’interpretació. Va ser actor, guionista i escenògraf, però és sobretot conegut per la seva feina com a director. Ha produït pel·lícules d’enorme èxit per part del públic, entre les que es troben les d'Astèrix ,Bienvenus chez les Ch'tis (Benvinguts al nord), Le Pistonné, Germinal, entre de moltes altres. Va morir el 2009 a París.

Els actors principals de la pel·lícula són Renaud Séchan (Etienne Lantier) és uncantant i autor francès, ha gravat vint-i-tres àlbums i ha venut més de quinze milions de discs. Ha participat en algunes pel·lícules, com per exemple Germinal, Wanted, de Brad Mirman...Gerard Depardieu (Toussaint Maheu) és un actor rus,  és va convertir en un dels actors francesos de major reconeixement, que va adquirir pel seu paper amb Fanny Ardant, a la pel·lícula dirigida per FrançoisTruffaut, La femme d'à côté. Miou Miou (La Maheude , esposa de Maheu)  és una actriu francesa, 1950 ha estat nomenada deu vegades per al premi César a la millor actriu , Jean Carmet (Vicent Maheu) és actor i guionista francès nscut l’any 1920.

L’argument i el guió ha estat creat per Claude Berri i Arlette Langmann, inspirat en la obra Les Rougon-Macquart de l’escriptor francès Emile Zola, un novel·listafrancès, considerat el màxim exponent del Naturalisme, va ser un dels primers a introduir una visió determinista i conetifista a les novel·les, va donar una gran importància a la literatura francesa. L’obra ens retrata les condicions i les desigualtats entre la classe obrera i la burgesia i a la pel·lícula es fa una adaptació de la novel·la original.




La idea clau es pot resumir en unasola frase la qual crec que podria ser ; La situació i les condicions de vida de la classe obrera durant la segona meitat del segle XIX a França.
La història de la pel·lícula es dona a Voreux una ciutat de França, a finals del segle XIX.

Etienne Lantier (Renaud), és un maquinista que arriba a la ciutat en busca de feina acaba trobant lloc a la mina gràcies a la mort d’un miner,i troba un lloc perquedar-se amb la família de Maheu (Gérard Depardieu). Per les males condicions els miners programen una revolta contra la burgesia per defensar els seus drets i per que els tinguin més en compte. Etienne s’enamora de Catherine (Judith Henry), la filla gran de Maheu, amb la qual el seu amor no es correspost. Étienne va proposar fer vaga, els treballadors veien la situació decideixen anar totsjunts contra els militars que vigilen les mines. Hi ha un tiroteig Maheu i el seu petit fill moren. No poden suportar la fam , cosa que fa que hagin de tornar al seu treball, amb les mateixes males condicions, i un salari més baix. Souvarine (Laurent Terzieff) amb les seves creences anarquistes, va posa una bomba a la mina i fa que quedi inundada. Queden atrapats alguns obres, que al final podransurti, com perexemple Etienne que es salva, però Catherine i Chaval (Jean-Roger Milo), moren a d’interior. Finalment podem veure Maheude (Miou-Miou) torna a la feina a les mines, ja que no tenen diners per comprar el menjar. Etienne se’n va a un altre lloc.



Les primeres escenes de la pel·lícula es pot veure la situació de la classe obrera. En el moment en que Etienne arriba a la ciutat, podemveurel’aspecte de la mina, la maquinaria utilitzada, els salaris dels obres, les jornades de treball...Amb aquesta introducció de pel·lícula volen que ens sentim i vivim les condicions que tenien aquells temps.

Les escenes en que es veu la vaga i les seves conseqüències, podem veure les idees que tenien i la seva manera de reivindicar els seus drets, els enfrontaments entre la burgesia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal
  • Germinal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS