gestion

Páginas: 4 (850 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2014
CAS D’ESTUDI:TOUS

Joieria Tous, S.A. i la seua marca Tous ens proposen un concepte de joieria molt lligat al món de la moda. No obstant açò, no sempre va anar així. Els començaments de l'empresaes remunten a 1920, quan va nàixer un taller de rellotgeria a Manresa, que poc temps després es convertiria en taller de reparació de joies i tenda de joieria, a càrrec de la família Tous.
En 1960,la segona generació, encapçalada per Salvador Tous, pren les regnes del negoci, i cinc anys més tard, Salvador contrau matrimoni amb Rosa Oriol, qui entra a treballar en el negoci familiar,imprimint-li tots dos un estil propi a partir d'aqueix moment, en començar a crear un nou concepte de la indústria de la joieria, allunyat dels cànons tradicionals, amb un disseny exclusiu de joies, i ambl'objectiu de cobrir un buit de mercat entre l'alta joieria –només a l'abast d'uns pocs–, i la joieria de consum –sense un disseny i acabat molt definits–, que fins a aqueix moment no estava ben cobert.Així va nàixer un concepte diferenciat de joieria “prêt-à-porter”, en el qual conflueix l'excel·lència tècnica amb la frescor del disseny contemporani. En les seues peces es combinen materials coml'acer, el cautxú, la silicona o el plàstic encara que sempre barrejats amb or, plata, pedres precioses i semipreciosas. I tot açò amb una forta orientació al client.
Aquella idea innovadora es varevelar com un èxit, i de la tenda de Manresa es va passar a una altra a Lleida i a una tercera a Barcelona. A poc a poc, Tous passa de ser una tenda de joieria a convertir-se en una marca reconeguda, ambuns senyals clarament diferenciats. En 1985, gràcies al disseny de Rosa Oriol, va nàixer el famós “osset”, símbol de la companyia, i la bona imatge de marca li va permetre donar el salt a altreslínies de producte, així com a la diversificació i el creixement internacional. Primer van ser els articles de pell, com a bosses i marroquinería, els quals ja representen més del 20% de la facturació, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gestion
  • Gestion
  • Gestión
  • Gestion
  • Gestion
  • Gestion
  • Gestion
  • Gestion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS