gftdyfkgufutk

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014

ELS BLAUETS DE LLUC

L'Escolania de Lluc (coneguda popularment com els Blauets pel color de la sotana blava que duen en les celebracions) és una d les institucions mésantigues d'Europa. En l'arxiu del Santuari hi data del 1531, quan el Prior Vaquer la constituí com a cor permanent dedicat al servei litúrgic, sobre tot a la Mare de Déu deLluc, patrona de tots els mallorquins.
El servei que fa actualment l'Escolania es concreta en el cant de la salve, matí i vespre davant la imatge de la Mare de Déu, acompanyatspels milers de visitants i pelegrinsn que pasen pel Santuari. Són famoses les seves intervencions especials durant la Setmana Santa o per les matines de Nadal, on un dels blauetsinterpreta el famós Cant de la Sibil·la, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que profetitza la fi del món. Antigament era només oberta a nins i només es permetial'estança en règim intern, però des de 2006 són devers quaranta nins i nines que estudien de 1r de Primària a 2n d'ESO al Santuari, en règim intern o extern. Fou una escolapionera en l'ensenyament en català a Mallorca, ja que des del 1973 s'impartien integrament les classes d'EGB en aquesta llengua. Des del 1939, existeix l'Associació d'anticsBlauets, que agrupa els excantaires del cor.
El requisits per entrar a l'Escolania de Lluc són els següents:
1- Tenir entre 6 i 9 anys. (nins, nines.)
2- Sentir interés pel cant oper qualsevol manifestació musical.
3- Tenir la veu entonada i afinada.
4- Compartir amb els pares la il·lusió per cantar i per formar part d'una escola musical amb granactivitat, prestigi i formació.
Han fet concerts a ciutats com a Girona, Elx, Madrid, Castelló, València, fora de l'estat espanyol etc.


Joan Moragues Serra. 1rB.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS