Gifted Hands

Páginas: 8 (1799 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
GIFTED HANDS: La història de Ben Carson



Després de la visió de la pel·lícula, respon les preguntes:


1. Fes un resum de la pel·lícula

Narra la història de Ben Carson, un dels millors neurocirurgians del món i la seva carrera cap a l'èxit. Aquest camí és particularment diferent, ja que a més de vèncer totes els obstacles imposats per una societat en la qual la discriminació hi éspresent, el major repte és superar-se a ell mateix.

En Carson creix en una família amb problemes, tenint com a cap i únic suport econòmic a la seva mare, una dona d'educació pobre però de grans ambicions, que vol veure reflectits en els seus fills aquells somnis que mai va poder complir. I és per això, que quan Ben comença a percebre problemes d'aprenentatge a la seva escola la seva mare decideixendinsar-los en la lectura encara que ni ella mateixa sap llegir, tot i que que al principi les mesures que pren resulten desmesurades i innecessàries.

Així, mentre Ben adquireix coneixements i millora en les seves notes, l'entorn es torna cada vegada més hostil i comença a desenvolupar mals comportaments. Un caràcter inestable provoca problemes a casa en quant a la seva relació amb el germà ila mare. No obstant, aquest fet acaba quan un incident que podria haver acabat amb horribles conseqüències el fa replantejar-se la seva conducta i acaba prenent consciència de la seva actitud, canviant-la per poder ser millor persona i assolir els seus somnis.


2. Busca la biografia de Ben Carson i compara-la amb el vídeo

Pocs detalls són passats per alt en la vida del Ben Carson de lapel·lícula. Es veu la seva difícil infantesa en la qual la seva mare és la que s'encarrega de cuidar tant a ell com el seu germà. En la biografia original, la seva mare i el seu pare es separen per greus problemes a casa que afectaven a tota la família, però a la pel·lícula ens ensenyen directament a una mare sola cuidant els seus fills.

També moltes de les anècdotes que es van explicar durant eltemps de nen d'en Ben són inventades, modificades o exagerades, igual que la seva parella i la relació amb ella.

No obstant els canvis que puguin haver-hi per ser una adaptació cinematogràfica, la pel·lícula és molt fidel a la biografia del doctor i ens ensenya d'una manera molt clara totes les seves experiències viscudes.


3. Com era el caràcter de Benjamin?

Benjamin comença sent un nentímid i no gaire sociable amb els nens del seu entorn. Demostra ser un noi intel·ligent encara que no es veu reflectit en els seus resultats acadèmics. En quant comença a veure l'actitud dels seus companys, Ben vol integrar-se amb els altres i intenta imitar-los per no sentir-se diferent. En aquest moment comença un moment de canvi en la seva actitud i es rebel·la. Inicia un comportament agressiucap a la seva mare i tot aquell que es posa en el seu camí. Quan un incident li fa obrir els ulls, se'n adona que ha de canviar les seves maneres. Torna a ser un noi educat i pacífic, caràcter que l'ajudarà en un futur a arribar als seus objectius.


4. Què ocorre quan la mare de Ben va a netejar la casa del senyor important que té una biblioteca molt gran? Què decideix inculcar als seusfills?

Se'n adona que el fet de llegir és molt important per poder tenir un bon futur i una bona educació. Encara que volia això pels seus fills, ella mateixa no sabia llegir i no els hi va arribar a dir a en Ben i al seu germà.

Quan comença a treballar a la casa del senyor, decideix començar a aprendre a llegir i a inculcar-li'ls la importància d'això i limitar altres coses com la televisió perdedicar-lis més hores al que realment és important.


5. Quina és la frase que la mare els acostumava a dir als seus fills?: "Només has de mirar....."

Només has de mirar mes enllà del que pots veure.


6. Li va ser fàcil estudiar la carrera de medicina?

No. Va tenir dificultats en quant a nivell i també en la influència del racisme que el perjudicava a l'hora d'estudiar. Les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gifted hands la pelicula
  • Gifted hands
  • Gifted hands
  • Gifted Hands
  • Gifted hands
  • Ensayo de pelicula gifted hands
  • Hands
  • Gift

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS