Gih

Páginas: 10 (2361 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015



1. La filmoteca de Catalunya
Quèés?
La Filmoteca de Catalunya, que va néixer l’any 1981, té com a missió principal la recuperació, la conservació, la investigació i la difusió de les pel·lícules i les obres audiovisuals, així com dels materials, documents, equips i qualsevol altre element que sigui d’interès per a l’estudi del cinema i l’audiovisual en general, i del cinema català enparticular.La Filmoteca té com a objectiu bàsic acostar el públic al cinema, i convertir-se així en un espai cultural, de trobada i de participació per a la societat civil.
L’equip de la Filmoteca de Catalunya està integrat per una cinquantena de persones.
Quins serveis ofereix?
La filmoteca organitza tres exposicions al any, ames comte amb un servei educatiu; el programa Filmoteca per a les escolespermet a infants i joves de 4 a 18 anys i als seus mestres assistir a sessions matinals de cinema complementades amb diverses activitats pedagògiques a l’entorn de les projeccions; aula de Cinema és una invitació als estudiants de diverses universitats catalanes –UB, UAB, UPF, URL–, als estudiants de l'escola de cinema Bande à Part, de l'Elisava, i al públic no universitari per redescobrir la històriadel setè art en 30 sessions; pots sol·licitar una visita guiada per conèixer la filmoteca millor la filmoteca; a més de les sessions pedagògiques permanents, també organitzen activitats en les dates que més us interessin.
Apart de tot els serveis nombrats fins hora també fan de biblioteca; la Biblioteca compta amb diversos fons d’un enorme valor documental i cinematogràfic.

2. El Consell delsSavis va a la Filmoteca
El Consell dels savis és una activitat d’història oral i viscuda realitzada per un grup de persones grans voluntàries del Museu d’Història de Catalunya en la qual els alumnes, docents i membres del consell es traspassen mútuament experiències de vida, de memòria, d’història, de passat i de present amb el suport d’imatges d’arxiu del fons de la Filmoteca de Catalunya.L’activitat es fonamenta en l’intercanvi Inter generacional posant-lo en paral·lel amb la memòria audiovisual mitjançant el patrimoni fílmic. Els membres de més edat del Consell dels savis tenen records dels períodes històrics de la Generalitat Republicana, de la Guerra Civil i la immediata postguerra, així com de la llarga dictadura franquista, la transició i la democràcia actual.



3.Espanya i Catalunyasota el franquisme(1939-1975)

3.1Les característiques generals de la dictadura franquista
El franquisme va ser una dictadura –d’orientació feixista al principi i molt conservadors despres- que va sorgir com a conseqüència de la victòria dels insurrectes en la Guerra Civil.
El nacionalisme espanyol concebia a la pàtria com una comunitat racial, lingüística, religiosa i històric-cultural, assentadasobre un territori i compromesa amb una missió històrica.
L'imperialisme, segons el qual Espanya mantenia una "vocació de l'Imperi" entès com a difusió de principis espirituals pel món.
El nacionalisme, expressió de la unió Església-Estat, en virtut de la qual, la defensa de la fe era part de l'essència històrica d'Espanya. Els principis catòlics van impregnar la vida del país i la jerarquiaeclesiàstica es va integrar en les institucions de l'Estat.
Anticomunisme i antiliberalisme, en entendre que el comunisme estava enfrontat amb els valors cristians, i que el liberalisme era una doctrina individualista importada i aliena a la tradició del país
El franquisme es va allarga molt temps. Franco va assumir tots els poders: era cap de l’estat, fiscalitzava els poders executiu, legislatius ijudicial, i tenia el comandament superior de l’exèrci. Tot i que hi havia Corts, es limitaven a aprovar les lleis que presentava el govern. Com a líder indiscutible, Franco era adulat amb títols com Caudillo de España i Generalisimo de los ejercitos.
Hi havia un únic partit legal , FET y de las JONS, agrupava totes les forces que van donar suport a la insurrecció contra la República.
Es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • giho

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS