Gino Severini

Páginas: 2 (362 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
Gino Severini, un dels grans representants del moviment futurista. Nascut a Itàlia, a la población de Cortona (1883) i mort a París (1966).

Va descubrir les bases de la pintura divisionista alcostat de Giacomo Balla, desenvolupant-les i adaptant-se a elles ràpidament. A partir de 1906, establert a París, va tindre un íntim contacte amb les grans representants del cubisme com Picasso, Braque,Gris… Va arribar a fusionar ciència i art, gracies a la seva fantasia creativa, de la seva inventiva, i d’una base pràctica, que va trobar la seva máxima expressió entre 1910 i 1915, moment en el qualva saber enllaçar els valors dinàmics del futurisme amb l’essència constructiva del cubisme.



En Gino va aportar també les seves reflexions teòriques a través del llibre "Del cubisme alclassicisme" (1921), de la mateixa manera que va ser un dels signants del "Manifest de la Pintura Futurista", a la vegada que va organitzar la primera "Mostra dels Futuristes", demostrant sempre aquest amorequidistant entre les dues tendències que van donar sentit a la seva particular pràctica de l'art.



La ment de Gino Severini funcionava com un calidoscopi, aconseguint projectar en una solaimatge, i en totes les qe va arribar a produïr, present i futur i espai i temps, a través d'expresssives i ben construïdes formes de llum i color, que convertien els quadres en una autèntica festaexplosiva dels sentits.



Tot i així, entre 1924 i 1934, després de patir una forta crisi religiosa, va començar a pintar molts quadres de temàtica sacra, la majoria per a esglèsies, i moltes d'elles,curiosament, suïsses.



Amb la seva pintura, el futur, que va ser, per un moment, present, ara ja és passat, tot i la dimensió temporalment eterna del record de la seva obra i del seu paslluminós per l'existència.



La Danza del Pan Pan al Monico (1909) considerat el millor quadre futurista de l’any. Intenta plasmar la nit, el ball i el moviment de les ciutats franceses de nit. Gino...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gina
  • Gine
  • Gina
  • Gina
  • gina
  • Gina
  • Gino
  • gina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS