Giovanni Pico

Páginas: 4 (861 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2013
Giovanni Pico Della Mirandola
Va néixer a Mirandola al 1463 i morí al 1494, en el començament de la modernitat i amb 22 anys s’encaminava a ser el personatge que marqués una nova època tot i queno va ser pronunciat mai.
La seva política de Dret recollida en l’obra principal anomenada Oratio de hominis dignate on hi fórmula els tres ideals del renaixement: el dret inalienable a ladiscrepància el respecte a les diferents cultures i religions i el dret de creixement i enriquiment de la vida a partir de la diferència, va ser publicada després de la seva mort i en ella hi recollia bàsicamentidees sobre la dignitat provinents de la cultura occidental.
Mirandola ens recorda en tot moment que tant la dignitat com la llibertat son declarades per els documents internacionals sobre elsdrets humans com a drets principals i que en el nostre sistema jurídic no és només un dret sinó també un valor superior. La constitució parla sobre els drets de la persona que procedeixen de la naturalesade l’ésser humà.
El que el dret significa:
De l’antropologia de Pico no se’n pot deduir una idea clara sobre el dret, en realitat ell no era un teòric de Dret ja que no ho va poder ser, en elsseus drets a Itàlia el dret era un caos.
Si però que del seu pensament se’n poden deduir algunes utilitats per a la filosofia de dret. El seu pensament principal és que darrera de cada dret hi ha unavisió de l’home i dels seus valors, especialment de la justícia. D’aquesta manera defineix l’home com a un ésser lliure i autònom que viu en comunitats nacionals i identificables per determinadescaracterístiques estructurals i culturals i on es desenvolupem conflictes de poder, deures o drets. Podem observar doncs una connexió amb el passat i el present ja que tant la Declaració universal delsdrets humans com el pacte internacional de drets civils i polítics recullen que els drets deriven de la dignitat humana.
Cuando Dios terminó la creación del mundo, empieza a contemplar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Giovanni pico della mirandola
  • Giovanni Pico Della Mirandola
  • Giovanni pico della mirandola. de hominis dignitate
  • Giovanni pico della mirandola
  • La dignidad del hombre y la ruptura epistemológica con el mundo medieval. giovanni pico della mirandola
  • Giovanni Pico De La Mirandola En Su Obra: ”Oratio Pro Hominis Dignitate”,
  • giovanni
  • giovanni

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS