Gira-sols de Vincent Van Gogh

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
Classificació de l'obra:
Els gira-sols és una obra de Vincent Van Gogh hi ha varies edicions seves, la primera la va fer al 1888 i es troba al museu Neue Pinakothek de Munich. La pintura és d'olisobre tela i té unes dimensions de 93 × 72 cm i pertany a l'estil del postimpressionisme.

Anàlisi formal:
Elements plàstics:
El color és aplicat amb pinzellades fortes, agressives, en petits tocssaltejats, destacant la plasticitat de la pintura, que crea un fi relleu en la tela, per donar volum als gira-sols. Per a ressaltar el groc i el taronja, és a dir, té una gamma càlida, a part, elgerro es situa sobre una taula de color ocre.
És una obra figurativa: interpreta de forma més o menys fidel la realitat i té una perspectiva per colors formada per la gamma i la gradiació de colors, quediferencien els diferents tipus de flors i les diferents parts d'elles.

Composició:
Té una composició simètrica: té dues parts iguals respecte al eix vertical que parteix l'obra en dues parts quefa que trnasmeti força, creixement i activitat en les flors; mostra una gran estabilitat i un gran orde en elles. Els gira-sols es distribueixen per l'espai creant diagonals, contrastant les sevestonalitats: tronges, marrons i groc contrastant amb el fons de color groc més clar.

Tema:
Quan un veu aquestes pintures, comença a notar els aspectes que semblen fluir d'una peça a l'altra. Elscolors són vibrants i expressen emocions que són associades amb la vida dels gira-sols, representant totes les seves etapes. El fet de mirara a tots els angles de la vida i d'un en un dels diferentsquadres arriba més profund a una entesa de com són connectades totes les coses vivents.

Interpretació:
Van Gogh innspirat pel sol mediterrani i pel color de casa seva d'Arles, un fort groc, va donarforma a la sèrie que mostra als gira-sols en totes les etapes de la seva vida, des que estan plenament en flor fins a morir.
L'artista buscava l'esperit del simbolisme. Les flors contrasten les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Obra dels gira-sols de Van Gogh
  • Vincent van gogh
  • Vincent Willem van Gogh
  • VINCENT VAN GOGH
  • Biografía de vincent van gogh
  • VINCENT VAN GOGH, Mi Exposición Soñada.
  • Vincent Van Gogh
  • Monografia Vincent Van Gogh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS