Girona I El Tren

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015
Girona i el Tren

Girona és una ciutat de la que en podem ressaltar la bellesa del Call Antic, la Catedral i la seva història. Però per arribar a aquest punt han estat necessàriesles vies de comunicació que han unit aquesta ciutat amb la resta de món. Per començar la via Augusta, que va ser la responsable de l’aixecament de la ciutat.Però ara fa cent anys el 14 de novembre de 1911 entrava en funcionament el carrilet d’Olot a Girona un trenet incòmode, fred i lent, però revolucionari. Amb el pas dels anyses va quedar desbancat per l’automòbil, i finalment el seu darrer viatge va tenir lloc el 15 de juliol de 1969. Però tot i ser incòmode la gent gran el recorda amb un somriure a lacara.
Ara, ens ha deixat l’herència del seu traçat que s’ha transformat en les actuals vies verdes de Girona.
A partir d’aquest sistema de comunicació precursor, s’han desenvolupattrens més sofisticats, que fan trajectes més extensos, més ràpidament i de forma més còmoda. En aquell temps tardaves unes dues hores per fer 59km, de Girona a Olot, avui en dia podemrecórrer més de 600km en el mateix temps usant la última tecnologia en comunicacions ferroviàries, com és l’AVE.
Però per culpa d’aquests trens s’han hagut que construir ponts,estructures elevades , destruir boscos i canviar la fisonomia de les ciutats, al contrari del carrilet que es fonia amb l’entorn. Tampoc és el mateix l’impacte mediambiental, ja que els trensactuals suposen una despesa molt superior de combustible, i amb uns costos d’inversió (no recuperables) altíssims.
Finalment m’agradaria comentar, que el Carrilet, sent molt mésrudimentari i senzill, té mil vegades més encant que l’AVE o els trens regionals actuals, perquè el carrilet sempre serà el “Tren de Girona”.


Pseudònim: Azorín
Jocs Florals Prosa
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Giron
  • Giron
  • tren
  • curso tren de potencia I Y II
  • trenees
  • Valeria Giron
  • Tren
  • Tren

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS