Globalizacion economica

Páginas: 10 (2316 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
LA GLOBALITZACIÓ ECONÒMICA
La globalització és l'enllaç entre els diferents mercats , les xarxes de comunicació que es formen entre tots els països i totes les persones gràcies a l'explosió dels mitjans tecnològics. Per tant, és la multiculturalitat generada per diferents factors per tal de millorar la qualitat de vida de les persones , tot i que el resultat no sigui sempre l'esperat .
Eldesenvolupament d'aquesta revolució anomenada globalització ha comportat que s'amplien els desenvolupaments en àrees que abans posseïen molts límits , com ho eren les relacions públiques .
Per tant , podríem definir la globalització com la tendència dels mercats i de les empreses a estendre’s , aconseguint una dimensió mundial que sobrepassa les fronteres nacionals . És el procés on s'aconsegueixuna interrelació constant entre nacions i persones , per exemple les xarxes socials , llocs no físics constituïts per una multiculturalitat on es desenvolupen debats referents a les més variades tendències , de lliure opinió i voluntaris .
Gràcies a la comunicació de manera instantània , les transaccions al segon i la lliure elecció d'informació gràcies als mitjans comunicatius que operen demanera global , la imatge de les empreses s'ha ampliat des d'un marc restringit al que antigament era el del seu país , a avui dia parlar d'una imatge mundial , com ho són ara els McDonalds o la Coca-Cola , una necessitat de relacions públiques , ja que per a ampliar les possibilitats de les empreses d'adquirir públics , necessites una funció en l'organització capaç de fidelitzar els múltiples públics, atreure nous , i perfilar l'organització enfront dels seus competidors amb una imatge ferma i positiva .
Una vegada entès com la globalització necessita relacions públiques cal preguntar; Com necessiten les relacions públiques mitjans tecnològics ?
Avui gràcies als avenços podem igual que l'agulla hipodèrmica bombardejar amb informació a tots aquells que estiguin o no interessats en la nostraorganització , podem fer-los més coneixedors de la nostra organització i nosaltres alhora podem aprendre d'ells .
Els mitjans tecnològics no només són per presentar davant el públic, sinó que són igualment importants per a conèixer , aprendre d'ells , conèixer les seves necessitats i les seves inquietuds de manera intencionalizada per adquirir mitjans necesaris. Però, si bé és tan fàcilcomunicar-se en un procés de globalització , més important és comunicar de manera correcta , més encara , fer-ho en les bases de la nostra organització: el que expressarem als nostres públics externs , serà el reflex de les responsabilitats de les relacions públiques amb els seus interns. Un bon exemple que podem citar aquí és el de l'empresa McDonald's, ja que aquesta empresa té una imatge que la gent lapercep de la mateixa manera arreu del món , a causa de que tenen una forma de comunicació que uneix totes les seves sucursals, el que facilita als seus clients un sistema d'atenció predeterminat i una estètica similar , per això aquells que alguna vegada han anat saben que on vagin a un McDonald's rebran un tracte similar , i tindràn sempre la mateixa confiança .
Per a les relacions públiques totel que és globalització té a veure amb la comunicació , però , en quina mesura afecta o beneficia la globalització a la comunicació interna de les organitzacions ?
Una bona comunicació es reflexa en la nostra cultura i ajuda a crear la nostra imatge corporativa dins de la competència en la qual ens submergeix la globalització. Ens obliga a estar constantment innovant i tractant de regular elsistema comunicatiu , per així mostrar el producte millor cap al nostre entorn, ja que avui en dia una imatge es construeix més ràpid que mai, perquè no només és generada a través de ràdio , televisió o del contacte personal , sinó que gaudim d’una explosió informativa vista a Internet , TV , diaris , revistes , i en la majoria de les formes de comunicació a les quals l'empresa sigui capaç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • globalizacion economica
  • La globalizacion economica
  • Globalizacion Economica
  • GLOBALIZACION ECONOMICA
  • Globalización económica
  • Globalizacion Economica
  • La Globalización economica
  • Globalizacion Economica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS