Globalizacion

Páginas: 12 (2831 palabras) Publicado: 28 de abril de 2011
LA PRESPECTIVA SOCIOLÒGICA: LOCALITZACIO DE L’HOME DINS LA SOCIETAT

Parlar de la localització a la societat vol dir, localitzar-nos a nosaltres mateixos, en relació amb tota una sèrie de forces que se’ns imposen i ens coaccionen.

Ja des de ben petits, sóm conscients de pertànyer a una societat, el que no sabem a certes edats, encara, és que les coordenades sobre la superfície d’unmapa, ens condicionaran possiblement el nostre futur desenvolupament en ella. Molts dels nostres possibles èxits, fracassos, ideologia, moral, etc estaran vinculats, i /o limitats, al que des de ben petits,identifiquem com casa nostra, quan escrivim la nostra primera carta als Reis d’Orient. El lloc on vivim, el lloc on se’ns coneix,on prenem identitat pròpia, el lloc on creixerem i queens ajudarà a forjar el nostre destí, personal, professional, amb més o menys ajudes, reptes, complicacions, o inclús traumes, sigui quina sigui la trajectòria que prenem.. més fàcil si seguim el model, que es viu al nostre entorn, que casi ens bé donat de forma innata per pertànyer al mateix grup social, o més complicat i dificultós, si la nostra ment ens demana de saltar barreres i anar mésenllà del que el nostre entorn i condicionament social ens predestina i ens ofereix. Serà a través del coneixement personal, i les vivències en el nostre entorn innat que sorgirà o no, la necessitat d’escapar del que ja de per si està mes o menys establert.

El fet de néixer a una ciutat, barri, casa o apartament, ens crea quasi de forma innata un cert perjudici, de saber que és el que podemfer a la vida i que en podem esperar, tot dependrà de les nostres mires, ganes i voluntat i implicació, de poder-nos-en sortir amb esforç, degut al gran pes dels condicionants socials. Pensar que res no està del tot estipulat, ens pot ajudar a sortir d’un encallament generacional social.

Ens belluguem per la societat en el marc d’uns sistemes de poder i prestigi perfectament delimitats, i uncop sabem on ens hem de col·locar, també sabem que si no ens impliquem a provocar nosaltres mateixos el canvi, el medi natural no hi podrà pas fer-hi gran cosa.

La manca d’autonomia de la pròpia vida, bé determinada pel sistema, sigui quin sigui el nivell que ens pertoca dins la societat, fins i tot, els mes elevats, encara que en aquets hi haurà una major sensació de llibertat demoviments i de decisió, inclús millors oportunitats.
L’ acceptació de la nostra realitat, ens portarà a tenir “sentit comú”...Entendre, acceptar i viure dins les nostres coordenades ens farà ser conscients d’un seguit de regles, que em de tenir presents i obeir, sinó volem tenir problemes.

Esdevenim “captius” dins el nostre propi sistema, i es crea un “Control social” i s’acceptal’estratificació social.

1/ SISTEMES DE CONTROL SOCIAL
2/ ESTRATIFICACIÓ SOCIAL
3/ FUNCIONAMENT DE LES ESTRUCTURES SOCIALS

SISTEMES DE CONTROL SOCIAL.

Definició: Diversos mitjans dels que disposa una societat, per tal de controlar als seus membres.

1/CONTROL POLITIC , LEGAL I VIOLENCIA

Sistema legal i polític en el qual ens ha tocat viure, és el sistema que, en contra de la nostra voluntat enocasions, ens controla amb les declaracions i impostos, obligava a fer el servei militar, ens marcarà les lleis i normatives a seguir, o ens tancarà a la presó.

Els mètodes de control variaran també d’acord amb la naturalesa i amb els objectius de cada grup en qüestió. Aquets mecanismes de control es posen en funcionament per tal d’eliminar els indesitjables d’una banda i també per donar exempleals altres,per coaccionar amb les pors, càstigs, i el que et pot passar...

Un dels mitjans més forts de control social, és la violència física, inclús en les societats modernes que funcionen educadament i democràticament, el darrer argument de tots per mantenir el control social, és la violència. Tots els Estats tenen la seva força policíaca o el seu equivalent en poder armat. El sentit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • La globalización
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalización
  • Globalizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS