Glossari Filosofia

Páginas: 3 (673 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013

EL SABER FILOSÒFIC - GLOSSARI

Politeísta: Creença en més d'un déu.

Epistemologia: Branca de la filosofia que té com a objecte d'estudi el coneixement científic.

Lògica: Branca de lafilosofia que té com a objecte d'estudi el raonament.

Antropomorfisme: Tendència a atribuir característiques humanes ( pensaments, sentiments, voluntat...) a éssers inanimats (arbres, astres,etc.), animals o divinitats.

Escola de Milet: És un grup de filòsofs que van viure en la ciutat de Jònia funadada per els grecs. Està formada per Tales, Anaximandre i Anaxímenes.

Logos: És unaparaula grega que traduïda significa raó.

Metafísica: Sígnifica “més enllà de la física” i designa la part de la filosofia que s'ocupa de l'esser, és a dir, de les propietats de tot el que és oexisteix, idependentment del que sigui.

Epistemologia: També es coneix com a teoria del coneixement i s'ocupa de qüestions com ara què és el coneixement, els tipus i les formes de coneixement,etc.Sòcrates: ( 470-399 a.C.) Mara un abans i un després en la filosofia. Malgrat que no va escriure res, és considerat el pare de la filosofia.


Plató: ( 427-347 a.C) Va ser deixeble de Sòcrates imestre d'Aristòtil. La seva vasta obra, sempre en el gènere del diàleg, comprèn la majoria dels temes sobre els quals ha versat la reflexió filosòfica posterior.

Sant Tomàs d'Aquino: (1225-1274) Per amolts històriadors és considerat el màxim exponent de la filosofia escolàstica. En la seva extensa producció teològica i filosòfica s'hi apleguen el pensament cristià i l'aristotèlic. Per això, és undels pensadors que ha tingut i continua tenint una gran influència en la filosofia catòlica.

Il·lustació: És un moviment cultural que es va fer sentir en molts àmbits: científic, poític,literari, etc. La principal fita d'aquest moviment és haver reivindicat l'emancipació humana, la llibertat, la tolerància i la fe en el progrés.


Kant: (1724-1778) és el representant emblemàtic de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Glossari
  • Glossario
  • glossario
  • GLOSSARI
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS