Glossari Geografia T 4

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2015
Urbanització: fenomen pel qual les ciutats creixen d’una manera accelerada i els modes de vida urbans es fan extensius a grans àrees.
Segregació espacial: distribució de la població urbana en àreesdiferents segons les seves característiques econòmiques, socials, culturals o religioses.
Polígon industrial: zona planificada urbanísticament perquè s’hi instal·lin empreses dedicades a activitatsindustrials. La concentració d’indústries en un polígon permet a les empreses compartir serveis. Una característica dels polígons industrials és la bona accessibilitat a les xarxes de transports i decomunicacions.
Parc tecnològic: àrea industrial creada per concentrar empreses dedicades a la recerca i el desenvolupament tecnològic. Les empreses que hi treballen desenvolupen i utilitzen tecnologiacapdavantera.
Xarxa urbana: conjunt de ciutats i altres nuclis de població que es diferencien per la seva mida i per les seves funcions, s’articulen jeràrquicament a través de les infraestructures decomunicació i es relacionen per nombroses interaccions.
Fluxos del sistema urbà: intercanvis de tota mena que es produeixen entre els diferents nuclis que formen un sistema urbà.
Regió urbana:territori extens format per ciutats i altres nuclis urbans, amb una elevada densitat mitjana de població, amb una gran concentració d’infraestructures viàries i productives i amb importants fluxos iintercanvis entre els diversos nuclis.
Arc mediterrani: macroregió europea formada pels territoris de la Mediterrània occidental situats entre l’est d’Andalusia i el nord d’Itàlia.
Densitat de població:resultat de dividir el nombre d’habitants d’un territori entre unitats de superfície, normalment en km2
Poblament rural concentrat: tipus de poblament en què una població d’entorn rural s’agrupafonamentalment en un únic nucli.
Poblament rural dispers: tipus de poblament en què la població viu majoritàriament en cases aïllades o en diversos nuclis molt petits escampats pel territori.
Ciutat compacta:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GLOSSARI T
  • glossari tema 4 biologia
  • Geografia 4°
  • geografia 4
  • t p geografia
  • Vocabulario De Geografia. T.1
  • Geografia Lana T
  • 2Neso T-4

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS