Glossario

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
GLOSSARI HISTÒRIA:

Parlamentarisme: és un sistema d'organització polític en què la branca executiva del govern depèn del suport directe o indirecte del parlament, sovint expressat per mitjà d'unvot de confiança.
Democràcia: és una forma d'organització de grups de persones, la característica predominant és que la titularitat del poder resideix en la totalitat dels seus membres.Totalitarisme: és un règim polític en què el govern intervé en tots els ordres de la vida d'un estat i que concentra tots els poders en mans d'un grup de persones o un partit, abolint o ignorant els drets políticsi les llibertats públiques. 
Estat totalitari:és la transformacio de la societat
feixisme és una ideologia i un moviment polític que va sorgir a l'Europa d'entreguerres(1918-1939).corporativisme és la doctrina política i social que propugna la intervenció de l'Estat en la solució dels conflictes d'ordre laboral, mitjançant la creació de corporacions professionals que agrupen a treballadors iempresaris
L'anticapitalisme és una ideologia i una pràctica social i política d'aquells que creuen que el capitalisme no és el millor sistema per a la humanitat. I es referix a l'oposició total, oparcial, cap al capitalisme
Irredeptisme: és l'aspiració d'un poble de completar la unitat territorial de la pròpia nació annexionant-se territoris subjectes al domini estranger
L'antisemitisme ésl'hostilitat o el prejudici cap als jueus com a grup religiós, ètnic o racial, el qual es manifesta com a odi cap a un individu.
L'irracionalisme és un moviment filosòfic del segle XX que afirmava laviabilitat d'usar altres mètodes per al coneixement fora de la raó. Va sorgir com a reacció al positivisme i al cientifisme.
Dogmatisme és una posició filosòfica que afirma la possibilitat de l'ésserhumà d'accedir de forma total i segura al coneixement ple de la realitat que ens envolta.
classe mitjana es defineix per oposició als privilegiats i al baix proletariat, formada per aquelles...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • glossario
  • GLOSSARI
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossari
  • Glossario
  • Glossario
  • glossario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS