GNDHI

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2013
GANDHI
Mohandas Karamchand Gandhi. Va néixer el 2 d’octubre de 1869, a Porbandar, un poble costaner de l'Índia, i morir el 30 de gener de 1948. Va ser un pensador i polític indi. Se'l coneix amb elsobrenom de Mahatma o Mahatma Gandhi.
Era el fill del Primer ministre local. Va estudiar dret a la University College de Londres, i va exercir com a advocat a Bombai. Els seus primers treballs elsva realitzar a Sud-àfrica l'any 1893. Mentre treballava per a una empresa en aquest país, es va interessar per la situació dels 150.000 compatriotes que hi residien i va lluitar contra les lleis quediscriminaven els indis a Sud-àfrica mitjançant la resistència passiva i la desobediència civil.
En l'any 1915 Gandhi retorna a l'Índia, on continua prologant valors religiosos, filosòfics iespecialment polítics. Cal destacar dos grans protestes socials: la marxa de la sal (1930) i la reivindicació de la independència de l'Índia de l'Imperi Britànic en el marc de la Segona Guerra Mundial(1939-1945).
Va tornar a l’índia el 1915 i el 1921 ja figurava al capdavant del Congrés Nacional Indi.
L'any 1931 va participar en la Conferència de Londres, en la qual va reclamar la independència del'Índia. Es va inclinar a favor de la dreta del Partit del Congrés i per això va tenir conflictes amb el seu deixeble Nehru, que representava l'esquerra.
El 1942, Londres va enviar com a intermediariRichard Stafford Cripps per negociar amb els nacionalistes; però, atès que no es va trobar una solució satisfactòria.

QUINA REPERCUSSIÓ VA TENIR L’ACCIÓ DE GHANDI A L’ÍNDIA I AL MÓN?
Gandhi vaintentar de reformar la societat índia apostant per integrar les castes més baixes i per desenvolupar les zones rurals. Va desaprovar els conflictes religiosos que van seguir la independència de l'Índia iva defensar els musulmans al territori hindú, per la qual cosa va ser assassinat per Nathuram Godse, un fanàtic integrista indi, el 30 de gener de 1948 a l'edat de 78 anys. Gandhi va portar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gndhi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS