GOALBALL

Páginas: 4 (933 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2014
Definició del Goalball:

És un esport que va ser creat especialment per jugadors amb deficiència visual1. El joc consisteix en localitzar una pilota que té un cascavell al seu interior,utilitzantúnicament el sentit auditiu i intentar llençar la pilota a la porteria de l’equip contrari (es llança igual que en el joc de bitlles2). Per tant, l’objectiu d’aquest esport és el mateix que enfutbol:ficar la pilota en la porteria contraria i defensar la nostra.

[pic]
Llançament de pilota en goalball.

Historia

Aquest esport va ser creat per l’alemanyHans Lorenzen i l’ austríac Seep Reindl.En un principi, el goalball va sorgir com un exercici de rehabilitació per els minusvàlids3 de la segona Guerra Mundial.
Posteriorment, va ser introduït en lesParalimpiades de Toronto (Canadà) al1976 i al 1978 es va celebrar el primer Campionat del Món a Àustria.
A Espanya, es va començar a practicar aquest esport en els Centres de Recursos Educatius dela ONCE i el primer campionat es vacelebrar al 1991 a Alicant.
Actualment, el goalball s’ha desenvolupat en tres zones principals del nostre país: a Madrid, Catalunya i al Llevant.Característiques del joc

1.1 L’equip:
Per jugar algoalball, es formen dos equips de tres jugadors cadascun i cada equip disposa com a màxim de tres substituts.
Els jugadors estan obligats a portar lavestimenta de l’equip, és a dir, la samarreta oficialde competició (a més cada jugador porta gravat en la samarreta el seu número).
Durant tot el temps que estiguin al camp han de portar un antifaç alsulls, per tant, està prohibit portar ulleres olents de contacte (l’antifaç serveix per què els jugadors amb diferents problemes de visió, juguin en les mateixes condicions). Per últim, respecte l’equipcal destacar que les competicions es fan segonsel sexe, és a dir, maculí o femení.
I per poder participar en les competicions, els jugadors hauran de tenir





Definició del Goalball:

És un esport que va ser creat especialment per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Goalball
  • goalball
  • Goalball
  • Goalball
  • Goalball Diapositivas Ciegos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS