good bye lenin

Páginas: 9 (2109 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015

















Ángela Barberà Barberà

1. A què és dedicava la mare d’Alex? Per què creus que era important la seua tasca? Per què li dona un atac al cor?
La mare d’Alex era partidària de les idees socialistes alemanyes, per això forma part del Partit Socialista Unificat, a més de sol·licitar ajudes al estat per a la gent que necessitava una determinada cosa, per a que hihaguera justícia. Per aquesta raó era important i també perquè feia que molts s’uniren a les seues idees.
Li dona un atac al cor perquè de camí a rebre un reconeixement públic com a ciutadana exemplar, es troba a una manifestació contra el govern y el sistema. Es queda sorpresa de veure la violència que utilitza la policia en la repressió de la protesta quan, veu al seu fill Alex entre elsmanifestants just quan la policia el deté. Els elements que fa que tot açò li afecte tant es la lleialtat al sistema comunista de la RDA i la seua confiança en la bondat del règim, i també el respecte i admiració de Alex cap a la seva mare.

2. Quina era la importància dels viatges espacials per als països de l’òrbita soviètica? Com es reflecteix questa importància a la pel·lícula?
Tot venia donatper la cursa espacial que enfrontava Estats Units amb la Unió Soviètica per ser els primers en anar a l’espai, el arribar a la lluna, en crear noves tecnologies, etc. I aquest enfrontament també venia donat amb Alemanya, la qual estava dividida entre el RFA on el capitalisme i els Estats Units tenien el control, i la RDA on la Unió Soviètica governava. Per això es mostra a la pel·lícula, per quees com un enfrontament de l’Alemanya però a major escala, a l’espai. A la pel·lícula es reflecteix perquè a Alex, el protagonista, li agradava molt tot el relacionat amb els viatges espacials, admirava a el primer alemany que viatjà al espai, estaven els dibuixos animats que tan veïa de xicotet, etc.

3. Què demanaven els manifestants a la marxa del 7 d’octubre?
El 7 d’octubre de 1989 elsmanifestants exigien drets a la premsa lliure, a la no violència y a poder passejar sense ser detinguts. Açò va ocórrer a causa de la disconformitat dels individus cansats de la violència y per tant reclamaven la pau, així com també proclamaven, que es produïren canvis en el govern, reformes democràtiques.

4. Assenyala dos exemples que mostren que aquesta era una societat amb un sistema polítictotalitari. Explica’ls.
Un exemple es el fet de l’oposició al consumisme, fet que es manifesta amb els productes d’una sola marca, que son propietat del Estat. Així se li lleva la llibertat de comerç als ciutadans. A la pel·lícula ho podem veure quan Alex intenta trobar els pepinillos de la marca específica la qual era la que distribuïa l’estat del RDA.
La forma de vestir a la societat del RDA esmés conservadora, no devia provocar a la gent. A la pel·lícula es mostra quan Alex vol que quan torne la seua mare, la seua germana vista amb roba més tapada, més clàssica.

5. Assenyala tres canvis que hagen ocorregut en la societat alemanya després de la caiguda del mur de Berlín. Argumentals tenint en compte la situació prèvia i la posterior.
La imposició de la publicitat al voltant de laciutat, animant a una societat de consumisme, de capitalisme. Abans no hi havia ja que sols hi havia una marca a la venta i era propietat del Estat.
A unes escenes de la pel·lícula es mostren el consum de begudes alcohòliques, els cigarrets, la roba, les disfresses, els cuadres exòtics i provocatius, les cintes pornogràfiques, tot un fum de “descontrol” no permès a la RDA i que fa una societat méslliberal, ideal característic del capitalisme.
La llibertat de premsa. A la RDA esta llibertat no podia ser possible ja que com en tot partit totalitari era controlada per el estat. Al canviar a la societat capitalista, les persones comencen a manifestar les seues opinions, manifests, els habitants de la antiga RDA ja poden sentir i veure el canal de televisió que més els complau, etc.
El canvi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • good bye Lenin
  • Good Bye Lenin, Politica
  • Good Bye Lenin
  • “Good Bye Lenin”
  • Good Bye Lenin!
  • good bye lenin
  • Ensayo Good Bye Lenin
  • Good Bye, Lenin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS