Gospel

Páginas: 2 (441 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013
Analisi musical
El gospel
1. Història
La paraula gospel ve de “godspell” i vol dir paraula de Déu. Se li va posar aquest nom perqué és un cant evangèlic i pretén acostar les persones a Déu, a lareligió cristiana. La gent que canta gospel el que intenta és mostrar la seva visió cristiana de la vida i compartir-la amb tot aquell que ho desitgi. Tot aquest sentiment es transmet a través de leslletres de les cançons, que sempre van molt lligades als valors del cristianisme.
Per començar des del principi, en la história del gospel, hauriem de retrossedir en el temps fins l’any 1619. Any enque el primer esclau negre va arribar a Estats Units (Virginia). A partir d’aquesta data van anar arribant negres (provenents d’Àfrica) que eren venuts com esclaus pels colonitzadors.
Una eina que vaafavorir molt al desembolupament de la nova amèriaca va ser el comerç triangular. L’estratègia era la següent: Els europeus viatjaven a Àfrica i hi portaven matèries tèxtils, ron i productesmanufacturats. Un cop venuts els seus productes, es dedicaven a “agafar” gent (homes, dones, petits i grans… familíes senceres) per portar-la cap a Amèrica. Els posaven en vaixells en unes condicionspèssimes i allí s’hi estaven mesos i mesos fins que no arribaven al seu destí. Molts morien durant el viatge, però això ja era una manera de filtrar els que estaven en condicions per ser venuts com a esclausi els que no valien per res.
(comerç triangular)
(transport dels esclaus en vaixells)
A Amèrica els esclaus van patir una forta repressió cultural per part dels terratinents que volieneliminar del tot la seva cultura, per poder imposar-los la seva. Una de les coses més importants que els van imposar, a part de la llengüa, va ser la religió. La van acceptar

La música gospel és unamúsica que va néixer a finals del segle XVIII, a Amèrica. És una combinació entre la música africana (molt característica pels rítmes que emplea) i la religió cristiana protestant. Va neixer a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Armonia gospel
  • Treball del gospel
  • Musica Gospel
  • Gospel Music
  • Historia del Gospel
  • La musica gospel
  • Historia Del Gospel
  • Gospel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS