Gothic

Páginas: 3 (646 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
[pic] [pic]

Daniel Goleman: intel ligència emocional
En resum:
Daniel Goleman és un psicòleg nord-americà, nascut l'any 1947. Va adquirir fama mundial a partir de la publicació delseu best-seller, Intel ligència Emocional el 1995.

Daniel Goleman explica que l'èxit d'una persona no depèn del seu coeficient intel lectual o dels seus estudis acadèmics, sinó de la intel ligènciaemocional, que és la capacitat de reconèixer els sentiments propis i els dels altres, per així manejar bé les emocions i tenir relacions més productives amb els que ens envolten.

La intel ligènciaemocional és la capacitat per reconèixer sentiments propis i aliens, i l'habilitat per manejar-los. Goleman considera que la intel ligència emocional és un conjunt de talents o capacitats organitzadesen quatre dominis:
- Capacitat per percebre les emocions de forma precisa,
- Capacitat d'aplicar les emocions per facilitar el pensament i el raonament,
- Capacitat per comprendre les pròpiesemocions i les dels altres,
- Capacitat per controlar les pròpies emocions.

El llibre demostra com la intel ligència emocional pot ser fomentada i enfortida en tots nosaltres, i com la falta de lamateixa pot influir en el intelecte o arruïnar una carrera.

La intel ligència emocional ens permet prendre consciència de les nostres emocions, comprendre els sentiments dels altres, tolerar lespressions i frustracions que suportem en el treball, accentuar la nostra capacitat de treballar en equip i adoptar una actitud empàtica i social, que ens brindarà més possibilitats de desenvolupamentpersonal.

En un llenguatge clar i accessible, Goleman presenta una teoria revolucionària que ha fet tanvaletjar els conceptes clàssics de la psicologia, que donaven prioritat al intel lecte.

Aquestconjunt d'habilitats de caràcter socio-emocional és el que Goleman va definir com Intel ligència Emocional. Aquesta pot dividir en dues àrees:

Intel.ligència Intra-personal: capacitat de formar un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • gothic
  • Gothic O Gótico
  • Gothic Stories
  • gothic doll
  • century gothic
  • gothic doll
  • Gothic literature
  • The gothic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS