GRÈCIA

Páginas: 4 (980 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015
Tema 1. Evolució de l’activitat de la cura a través dels temps
2. Civilitzacions antigues
2.3. El món mediterrani: Grècia
2.3.1.- Època homérica o era dels herois (2000 a C. – VI a C.)

1. La Ilíadai La Odissea

2. Asklepios. Cada temple d’Asklepios era un conjunt d’edificis i instal·lacions construïdes prop de fonts d’aigües medicinals i la seva mida i opulència depenia de la seva riquesa iimportància. El temple de la ciutat de Cos va ser el més important. L’estructura dominant solia ser un temple principal on hi havia l’estàtua del déu. A les portes de l’entrada o abans d’arribar alvestíbul es podien veure unes tauletes que descrivien cures miraculoses que havia fet el déu i ofrenes votives que expressaven gratitud pels favors rebuts. Prop del temple hi solien construir un teatre, ungimnàs, un estudi, un hospital, habitacles pels malalts, banys, allotjaments pels visitants i assistents, habitatges pels sacerdotsmetges, una biblioteca. Totes aquestes instal·lacions estavenenvoltades de jardins i parcs.

3. Abans de la cerimònia de curació s’exigia al malalt realitzes una dieta restrictiva (no podia menjar determinats aliments) i on el vi n’estava exclòs o un dejuni total. Lacerimònia començava després de la posta de sol i el malalt passava per un bany ritual, després es posava una túnica blanca neta i oferia un regal o un sacrifici al Déu Asklepios. Aquesta ofrena soliaconsistir en menjar o en un animal o en qualsevol altre signe de submissió. Després de tot això el suplicant estava preparat per a la part més important de la cerimònia, anomenada INCUBACIÓ. Se’lfeia estirar en un llit normalment de pells per a esperar la visita del Déu. A través de la hipnosi del malalt, el Déu rebel·laria la malaltia i el tractament que se li havia de fer.

4. El factor mésimportant en l’eficàcia de les curacions en els temples d’Asklepios era la fe, però també s’utilitzaven aliments, plantes medicinals, hidroteràpia i normes bàsiques d’higiene.

5. En els temples...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecias
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • la grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS