Gracies per la propina

Páginas: 8 (1994 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
 Gracies per la propina
RESUM
El llibre tracta sobre la vida de dos germans, Ferràn i Pepín. Aquests germans vivien amb la seua mare, que estava molt trista des de que va morir el seu marit, el qual els seus dos fills no van aplegar a conèixer. Com que el pare havia mort era la mare la que, en teoria, tenia que cuidar als seus fills, però aquesta no ho feia perquè tenia una grandepressió des de que el pare s'havia mort.
Ferràn i Pepín no estudiaven al col·legi del seu poble i la seua mare els va traslladar a un col·legi de jesuïtes. Com que l'estat de la mare no era molt bo, els dos germans passaven més temps amb el seu iaio i els seus oncles, açò també ocorria per que n' hi havia poca comunicació entre la mare i els germans.
Un dia, al col·legi, les van avisar de que laseua mare havia mort, ja que feia temps que no volia viure.
Després d' un partit de futbol a la classe de educació física , van discutir amb el professor de gimnàstica i van ser expulsats. Aleshores, després d'aquesta expulsió, el seu oncle, Tomàs, li va oferir treball als dos germans i aquestos van acceptar la seua proposta.
Tomàs tenia negocis venen queviures i amb la venta de bebidesalcohòliques aconseguides de contrabanda completava els seus ingressos.
Els dos germans van conèixer al millor amic de Tomàs, el Banderillero i més tard als altres amics que se reunien al bar del Boqueron.
Ferràn i Pepín, també tenien altre oncle, Ramonet, que era germà de Tomàs. Aquest sempre estava a casa i s' encarregava de cultivar les terres, de les quals no aconseguien molts ingressos.
Tomàs i el seusoci, el Carraca, freqüentaven els night-clubs, a on anaven a vendre les begudes alcohòliques. El Carraca, amb els diners que guanyava venent les begudes, l' utilitzava per a gitarse-se amb les prostitutes. Un dia en que van a anar a un night-club, se'n van portar a Ferràn i a Pepín, i allí es on van perdre la virginitat.
Però no només anaven als night-clubs sinó que els dijous també anaven alcine i els fins de setmana, solien eixir per Valencia amb els amics de Tomàs.
El iaio de Ferràn i Pepín tenia problemes respiratoris perquè només li funcionava part d' un pulmó, i una vegada quan va anar al metge, i aquest li va dir que havia d'operar-se, el iaio es va negar i als pocs dies després va morir.
Per altra banda, Ramonet només eixia els dimecres i mai deia on anava ni amb qui. Tomàsvolia adonar-se d'on anava i per aquest motiu va manar a Ferràn que el seguira.
Ferràn va seguir al seu oncle i va descobrir (desprès de fer algunes investigacions) que el seu oncle, es reunia amb un altre home a un hostal.
Per les vesprades, Ferràn i Pepín, anaven a les sales de ball on, Pepín, que era molt més guapo que Ferràn, lligava més que el seu germà. Ferràn per a tindre més èxit amb lesxiques, es va iniciar al boxeu. Però no podia lluitar a combats oficials perquè no aplegava al pes mínim, i només li va quedar l' opció de participar a combats il·legals, els quals va perdre tots.
La empresa que li donava els mobles a Tomàs per a vendre'ls va tancar i van decidir alquilar un local a Valencia on muntarien les peces dels mobles per posteriorment vendre'ls. Per a finançar aquest nounegoci, Tomàs va vendre un parcel·la del seu camp.
Tomàs, sofria atacs asmàtics des de feia molt de tems i no intentava cuidar-se res, ell seguia fumant i bevent. Tomàs va perdre part de la seua vitalitat i va continuant empitjorant per lo que Pepín i Ferràn van convèncer a Tomàs per a fer un viatge a Romania. Van anar allí perquè es deia que era un país molt liberal i havia cremes que rejoveneixen.Quan van aplegar del viatge es van trobar amb Fino i aquest va dir a Tomàs, Ferràn i Pepín que havia tancat el Boqueron, perquè Flora se n' havia anat. Aleshores el Fino, li va donar el bar a Tomàs per a que tornaren a obrir-lo.
Tomàs, un dimecres, de volta a la seua casa es va sentir mal i el Carraca el va llevar a l' hospital on poc després d' arribar li va donar un infart. Ferràn, es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propine
  • Gràcies per la propina
  • Fitxa gràcies per la propina
  • Gràcies Per La Propina
  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propina
  • Gracies per la propina resum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS