Grado Superior De Estetica

Páginas: 6 (1408 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
1. Origen i història del massatge.HISTÒRIA DEL MASSATGELa història del massatge existeix desde l'origen de l'home prehistoric,això ha quedat demostrat gràcies els dibujos i endromines trobades al pèriode de la prehistòria.La paraula massatge és bastant recient,la seva pràctica en canvi se la conegut com la pràctica curativa més antiga de la humanitat,apart de ser el mètode més natural iinstintiu per alviar el dolor o molestia corporal.
Certs treballs d'investigació han permès establir que, en gairebé totes les antigues cultures, es practicava alguna forma de massatge i que aquests coneixements es van anar expandint pel món d'orient a occident.
EGIPTA
Els secerdots tractaven el cos i la ment,els papirs i els jeroglífics mostren tècniques de manipulació i massatges,que s'apliquen junta altres mesures terapèutiques.
GRECIA
Els grecs van ser els primers en dónar constància de la pràctica del massatge i se sap que l'utilitzaben per rituals de menteniment físic i estètic.Era habitual que s'utelitzesin els massatges per tractar els aletes i recupera-los després de que tinguessin alguna lesio,de fet gràcies els jocs olimpics el massatge es va fer encara més habitual en elgimnastas.Homero,filossaf grec va deixar escrit en els seus textos la importancia del masatge en la seva epoca aportant curació i relaxament.
Herodoto, historiador grec,afirmaba que el masatge podia curar la malatia i perseverà la salut.Però sense dubta el pare de la medicina és;Hipócrates, nascut capa el 500 a. C., va ser el més famos defensor de la pràctica del massatge acompanyat amb olis i herbesaromàtiques.És més,enseñaba als seus alumnes com donar massatges als seus pacients.Insistia sobretot en la importancia de la palpació i de la observació per realitzar un diagnòstic.Fins i tot en el seu llibres relacionats amb la salut es detallava com realitzar-los a més de detallar el seu procediment de hidroteràpia.

LA INDIA
Els primers datos d'els masatges a l'India procedeixen dels textosgrecs que esmentaben la importancia que se'ls donava a els massatges com a medi teràpeutic amb una gran gama de tècniques de tractament corporal,fins i tot,es relacionen amb tècniques que avui en dia s'utilitzen en tractaments de recuperació,desde cinesterapia a la aromaterapia.
En antics textos indis també parlen dels massatge com unes mesures higeniques i de salut en que contaben amb lamedicina india per el tractament de diversos dolors.

CHINA
A china sembla comensar el massatge,existeix documentació molt amplia de la seva utilització en la medicina china.
Els emperadors contaven en massatgistes de categories molt altes per tractar-se els seus dolors.Era una de les tècniques més utilitzades junt amb l'acupuntura i les herbes medicinals.
ROMA
De Roma coneixem els seus amplisbanys termals i les aplicacions tèrapeutiques que es realitzaben tot tipus de massatges(relaxants,estimulants,terapeutics.) que estaven a l'abast de gairebé tothom, des dels plebeus fins l'Emperador,i s'utilitzava tant com a mitjà per millorar i recuperar la salut com per millorar les condicions físiques d'activitats gimnàstiques.
Cap a l'any 150 a. C. va viure un celebri metge anomenat Galeno, vaser el primer a obtenir una crema coneguda, ara com ara, com Col Crema que és la més simple de les utilitzades en la cosmètica actual.
EL ISLANL'any 1000, un gran metge àrab anomenat Avicenna escriu un tractat sobre els banys, els massatges, el valor curatiu de la música, el son i el repòs.
Les obligacions religioses islàmiques regulen també la higiene i, com a ritu obligatori, hi ha el rentatde mans, peus i cara abans de pregar. No és d'estranyar que també es creessin establiments de banys o hammanes, que eren una còpia de les termes romanes; habitualment cada vegada que s'assisteix a un hamman es rep un massatge corporal.

EDAT MITJANA
Des d'un punt de vista religiós, l'expansió del Cristianisme acaba per imposar una nova moral molt estricta i repressiva. Tant l'aspecte social...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior
  • Grado Superior

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS