Grado

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
Historia de la Ciència i de la Cultura 2012-2013
Ágora, A. Amenábar (2009)

Nom: Andrea Prats Castillo

Respon sintèticament a les qüestions següents (fes-ho en aquest mateix document):

1.CONSIDERACIONS HISTÒRIQUES
1.1. Situa l'acció del film en el seu context històric.
L’acció esdevé a la ciutat d’Alexandria, Egipte al voltant de l’any 391 aC. Per aquells temps la ciutatd’Alexandria era una de les capitals més importants de l’Imperi Romà, el qual es trobava en un punt de transició de creences i religions, tal i com ens mostra la pel·lícula. El cristianisme començava afer-se lloc entre les religions amb més seguidors i adeptes, el film ens projecta el moment decisiu en que el paganisme i d’altres religions minoritàries de la ciutat, com el judaisme, es veuenobligades a convertir-se o a pagar amb la vida.
1.2. Creus que una pel·lícula amb les pretensions d'Ágora hauria de ser fidel a la història o que més aviat en tractar-se d'una pel·lícula es potpermetre certes llicències en aquesta direcció? Per què?
Personalment, penso que una pel·lícula per ser una bona pel·lícula ha de mantenir sempre una ficcionalitat que l’acosti lo més possible als fetsque narra, si son reals cent per cent, però que a la vegada mantingui aquest punt de ficció i divagació que afegeix el director. No sempre els fets que es mostren a les pel·lícules van esdevenir ambla genialitat i l’espectacularitat amb els que ens agrada sentir-los, a vegades cal afegir aquest toc de sal que alegra la truita, al cap i a la fi, la historia és la historia.
1.3. Quin momentdel cristianisme retrata Ágora?
Podríem dir que el film ens situa en l’època en la que els cristians emprenen una lluita contra pagans i d’altres religions que es veuen obligades a viureamagades i sotmeses a la fe cristiana majoritària. Poc després el cristianisme fou reconegut com a religió oficial de l’Imperi Romà (s IV aC).


1.4. Per què creus que Hipàtia és assassinada?...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grado
  • grado
  • GRADAS
  • grado
  • Grado
  • grado
  • Grado
  • Grado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS