Grand tour

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2011
EL « GRAND TOUR » : Definició i situació temporal
L’anomenat “Grand Tour”, fou un itinerari de viatge per Europa i que és considerat l’antecedent del turisme modern.
Va tenir el seu clímax omoment d’auge entre mitjans del segle XVII i la dècada de 1820, quan es van aparèixer els viatges en massa en ferrocarril, ja que eren més assequibles.
Va ser una època en la qual Europa gaudia d’un granprestigi cultural a nivell internacional. Itàlia i França n’eren els bressols, i que millor per a aprendre que observant la viva imatge de la cultura occidental en directe.
Era una ruta “turística”per a les classes benestants del moment. Només era assequible per a aquelles família que posseïen un títol nobiliari, estaven dins el poder polític o bé estaven instal·lades a la nova classe social enpotència, la burgesia (grans fortunes que provenien de grans negocis per part dels antics comerciants). Les famílies privilegiades, enviaven als seus fills en procés universitari o senzillamentformatiu, cap l’estranger, per tal de ampliar les fronteres de l’estudiant i de pas augmentar el prestigi de la família.
Els joves eren acompanyats per algú de major edat o de confiança, per tal de frenarpossibles excessos i controlar la instrucció i aprofitament dels coneixements durant el viatge. Al final del trajecte, el responsable acompanyant deixava via lliure a l’estudiant els últims dies,normalment a París o Nàpols. Això atorgava al jove un vot de confiança per part de l’adult que l’acompanyava durant el llarg trajecte.
El recorregut del Tour era molt variat. Amb una visita obligatòriaa França i Itàlia, bressols de la cultura i l’art occidental, generalment.
Les motivacions del viatge eren absolutament formatives i didàctiques i estaven condicionades per les modes del moment, queanaven variant el recorregut en funció d’aquestes.
Per a fer-nos una idea, la visita o recorregut que havia de fer un viatger anglès seria la següent; el viatge començava a Calais, des d’on el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grand tour
  • Grand Tour
  • Grand Tour
  • Grand tour
  • grand tour
  • Le Grand Tour
  • El grand tour
  • Grand tour

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS