granota

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
Un altre element que comparteixen els contes és el to d’humor i una forta ironia en la majoria dels contes. Els únics contes que tenen més mancança d’aquest to d’humor i ironia són Preludi detraspàs i Guardeu-vos de somiar genives esdentegades. També són aquests dos contes els que posseeixen una estructura diferent: no s’organitzen ni en forma de crònica , d’informe objectiu ni de soliloqui. Sóndos contes redactats des de la perspectiva d’un narrador omniscient. Aquest to d’humor i ironia el veiem reflectit en les obres de Pere Calders el qual va influir notablement en Jesús Moncada.Aquests dos fenòmens es donen sovint en forma que el conte pot semblar un acte quotidià i finalment té un nus i/o desenllaç poc comú, fora de l’habitual.

Mort i rituals funeraris
Jesús Moncada tractala mort com un fet habitual i s’allunya del dramatisme i la gran importància que li pot donar molta gent. En aquest tema trobem també que utilitza molt d’humor i ironia per treure-li importància. Alscontes que surt ‘’la mort’’ sovint tenen elements extraordinaris , sorprenents que molts cops freguen la màgia. Seria els casos de Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana o Els delfins, entre d’altres.En canvi, en Preludi de traspàs o Guardeu-vos de somiar genives esdentegades la mort pren un paper més greu i seriós . Les supersticions d’aquest últim conte també ens aporten també un punt de vistade la forta creença religiosa que hi havia, considerada des del punt de vista del conte irracional i esgarrifadora. 
Crítica social i política 
Molts dels contes semblen escrits amb una intenciódidàctica i de crítica. Es critica d’una manera divertida les passions, actituds morals, els anhels i els somnis dels diferents personatges dels contes. Malgrat aquest esperit crític els contes no estanescrits amb intenció moralitzadora ni religiosa. Així doncs, trobem diferents temes als contes: 
Informe provisional sobre la correguda d’Elies sembla parlar de la avarícia. 
Els delfins de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la granota
  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • Cafè de la Granota
  • cafe de la granota
  • El Cafe De La Granota

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS