Grau d'acidesa de l'oli

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2013

PRACTICA D’ESTEQUIOMETRIA
Determinació del grau ďacidesa de l'oli d'oliva


Objectiu: Determinar el grau ďacidesa de l'oli.

Bases teòriques:

Lleis de l'estequiometria:

Llei deconservació de la massa enunciada pel químic francès Antoine L. Lavoisier: La massa dels productes d'una reacció química és igual a la massa dels reactius de la reacció

Llei de les proporcions definidesenunciada per Joseph Louis Proust: Si dos o més elements es combinen per formar un determinat compost ho fan en una relació de masses invariable.

Llei de les proporcions múltiples enunciada perJohn Dalton:
Les masses d'un mateix element que s'uneix amb una massa fixa d'un altre element per formar en cada cas un compost químic distint, estan en relació de nombres senzills.

Concepte d'àcidi base:

Lewis defineix una base química (anomenada base Lewis) com la d'ésser un compost que pot donar una parell d'electrons i un àcid (àcid Lewis) com un compost que pot rebre aquest parelld'electrons.

Reacció de neutralització àcid-base:

Segons la teoria àcid-base d'Arrhenius una reacció de neutralització és una reacció entre un àcid i una base per a donar una sal i aigua.S'anomena reacció de neutralització perquè tant l'àcid com la base perden les seves propietats en transformar-se en sal i aigua. Consisteix en la reacció entre els ions H+(aq) dels àcids i els ions OH-(aq) deles bases per donar molècules d'aigua.

Valoració volumètrica àcid-base:

una volumetria o valoració àcid-base és la determinació de la concentració d’un àcid en dissolució a partir de laconcentració coneguda d’una base o a l’inrevés, basant-se en la reacció de neutralització. La valoració d’un àcid s’anomena acidimetria i la valoració d’una base, alcalimetria.



Indicador àcid-base(fenolftaIeïna):

Un indicador de pH o indicador àcid-base és aquella substància que, mitjançant un canvi de color, indica el grau d'acidesa d'una dissolució, el color que pren la solució que conté...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grau d'acidesa d'un vinagre
  • Determinació grau d'acidesa vinagre comercial
  • grau
  • Grau
  • grau
  • Grau
  • grau
  • Grau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS