grec

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
Aleix
Rubio
ART GREC: Arquitectura
1.-Busca informació gràfica de la planta i de l’alçat del partenó. Indica les parts i els elements arquitectònics( elements de suport i suportats).2.-Assenyala en quin espai està situat i senyala quins edificis trobem al voltant del Partenó.
3.- Indica quina era la decoració escultòrica. On estava situada i quins temes tractava.
4.- Explica la funció oles funcions del Partenó. A quina divinitat estava dedicat el temple.

1.







Alçada del Partenó









Perípter



Octàstil







Planta delPartenó






2. Els edificis que envolten al Partenó són els següents: La Acrópolis, Porta Beule, el templa d’Atenea, els Propileus, el Erecteíon, el museu d’Acropólis, el teatre de Dionis,l’Asclopeion, i l’àtic d’Odeón d’Herodes.






3.-
El disseny del Partenó va estar condicionat inicialment per albergar la imatge d'or i ivori d'Atenea , esculpida per Fídies . Lacolossal estàtua de dotze metres d'altura precisava d'una immensa cella de més de 18 metres d'amplada , dividida en tres naus mitjançant una doble columnata conformada per dos ordres superposatsd'estil dòric . La nau central mesurava deu metres d'amplada . Dins de la cella del costat est, la columnata es va disposar en forma de " U" i estava composta per nou columnes amb un clavenda entrecadascuna d'elles, en els costats llargs de la "O " . Tres columnes amb dos panys formaven el costat curt .
A la zona oest , al fons de l'interior de la columnata de quatre columnes , existia el basament del'estàtua , per al culte a Atenea Parthenos amb un ampli estany , poc profund , que produïa un efecte de brillantor mitjançant l'aigua enfront d'aquesta . Les dues cellas estaven tancades per portesde bronze .
La cella de l'est estava dedicada a Atenea Polias ( protectora de la ciutat ) , i la cella de l'oest estava dedicada a Atenea parthenos , " la verge " , per la qual cosa tot l'edifici va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Greco
  • El Greco
  • El Greco
  • greco
  • El Greco
  • Grecos
  • El Greco
  • El Greco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS