Grecia

Páginas: 7 (1533 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2011
EL MÓN CLASSIC

EXERCICI 1.1

a) El personatge era Heinrich Schliemann, va néixer a Mecklemburgo (Alemanya) el 6 de gener del 1822 i va morir a Nàpols el 26 de desembre del 1890.

Va ser un milionari alemany que desprès d’amansar una gran fortuna es va dedicar juntament amb la seva segona esposa a la arqueologia.

Va donar el tresor trobat sense cap ànim de lucre no per amor a la sevaafició sinó perquè l’any 1874 va ser acusat de robatori dels bens nacionals i condemnat a pagar una important suma de diners en concepte de multa, a més, va haver de pagar una altra quantitat perquè les autoritats turques li permetessin tornar a fer excavacions. No obstant, la comunitat científica qüestionava el seu mètode de treball.

La famosa troballa es produeix a Micenes, és un tresorcomposat de màscares, copes, segells i làmines d’or, punyals de bronze amb ornamentació d’or i plata, objectes de marfil, peces d’àmbar, pintures al fresc, ceràmica pintada i quantitat d’utensilis i armes totes elles de bronze.

Aquestes peces daten des del 1570a C. Fins el 1200 a C. És dir son de l’edat de bronze.

b)Aquest episodi correspon al vers III i IV de la Odissea. Clitemnestra, donad’Agamenón, rep al seu marit victoriós desprès d’haver sacrificat a la seva filla Ifigenia a la Deessa Artemisa, Clitemnestra li prepara una trampa juntament amb el seu amant Egist, mentre ella li donava un cop amb l’espassa per deixar-lo inconscient, el seu amant li tallava el cap amb un destral.

c)Els elements micènics serien l’escut com una torre de Ayax[1]que te sentit en els escutsrepresentats en l’art de l’edat de bronze amb incrustats claus de plata entatxonats.

L’armadura de bronze i el carro de guerra. També es nomenada la ciutat d’Atenes habilitada en l’edat de bronze.

EXERCICI 1.2

a)el catàleg de les naus era la geografia del regne en les tablilla micèniques. Va ser transmès en el segle XI-IX aC. Havent cert paral·lelisme entre les formes que apareixen en el catàleg iels documents micènics. (Full Adjunt)

b)Els protagonistes dels poemes Homèrics son els herois i els Déus. Existeixen certs dubtes que l’escriptura de la Ilíada es produís en el segle VIII aC. Ja que l’acció dramàtica es desenvolupa al menys mig mil·lenni abans, és per això que la figura de l’heroi te tanta importància en l’èpica denominada d’estil heroica. La principal facultat d’aquests heroisés el seu temperament, la seva força física i la seva virtut guerrera. El sentit de l’honor també és un fet fonamental, encara que avui dia seria desfasat; apressar i esclavitzar a la dona de l’enemic no és precisament una qüestió d’honor, però si era gaire be indispensable pels herois grecs.

Els Déus es presenten amb una doble identitat. Per un costat son poderosos i decideixen el futur delsmortals d’acord amb els seus capritxos , i per l’altre apareixen propers a l’home fins fer-los semblar ridículs, orgullosos i lascius. Així l’home pren les seves decisions, però els Deus juguen amb el seu destí ineludible que es pot preveure però no canviar.

c)herois:

Aquil·les: és l’heroi més important de la guerra de Troia és fill d’una ninfa i un mortal, la qual cosa el converteix eninvulnerable. Tria morir jove però gloriós i es converteix en la figura principal de totes les batalles, és un aliat difícil. L’heroi és intocable fins que una fletxa li arriba al seu punt més dèbil, el peu, concretament el taló. La llegenda diu que la seva mare el va submergir a les aigües sagrades agafant-lo per l’extremitat, deixant sense submergir aquesta part del cos, únic lloc vulnerable. Vamatar al príncep Troià Hèctor venjant la mort de Potrolo, el seu amic de d’infància.

Paris: fill petit de Priamo, rei de Troia. Quan la seva mare estava embarassada somiava que dins la panxa duia una torxa encesa, la qual cosa significava que aquest nen seria la causa de la destrucció de la seva ciutat. Perquè això no succeís i burlar el destí, l’entreguen a uns pastors, però anys més tard...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecias
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • la grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS