Grecia

Páginas: 7 (1581 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Aspectes físics
Grècia té un clima mediterrani i temperat. A l’estiu els dies són llargs i les temperatures altes, sovint al final del dia pot haver una brisa refrescant, normalment a les zones costaneres i al nord del país. En els dies d’estiu Atenes por arribar als 42 º C. Els hiverns són suaus al sud i més freds al nord i plujosos, i estius càlids i molt secs. La temporada de pluges és denovembre a març. Les precipitacions varien entre els 500 mm i els 800mm
El període més fred i plujós és entre mitjans d’octubre i finals de març. Els mesos més freds són gener i febrer amb unes temperatures de 5º a 10º en les zones costaneres i 5º i 10º a dins del continent. Al nord del país i en les muntanyes les temperatures no són més elevades de 0º. Les precipitacions duren pocs dies i el celno acostuma a estar ennuvolat molts dies seguits.

El període més càlid i sec és entre abril i setembre. El clima és estable, amb el cel clar i sol brillant, amb una brisa refrescant provinent de les illes d’Egeo. Poden haver precipitacions, especialment a dins del continent i de poca durada. Els dies més calorosos que poden superar els 30º són entre el 10 de juliol i l’1 d’agost.
Aquesta es laroba recomanada segons l’època de l’any i la regió que vulgueu visitar Grècia.
Hivern: La temperatura no acostuma a ser molt freda, només al nord, on lo millor es abrigar-se bastant. Al sud només s’ha de portar roba normal d’hivern sense exagerar, ja i que no fa molt de fred.
Primavera: Una samarreta i un suèter és lo més recomanat.
Estiu: Lo millor es portar roba lleugera i fresca, com perexemple de cotó. I a les nits una jaqueta, ja i que refresca.
Tardor: Al igual que passa amb la primavera, lo millor es portar una roba entre fresca i abrigada. Lo millor es una samarreta amb un suèter per si fa fred. I algun impermeable per si hi ha precipitacions
Tant en hivern, primavera, estiu com tardor s’ha de portar un calçar molt còmode, ja i que a Grècia s’ha de caminar molt durant lesvisites.
Lo millor es visitar aquest país en primavera, pel clima, els colors de les zones rurals, la temperatura ja està bé per poder banyar-se i el mar està tranquil.
En primavera el paisatge és més bonic i econòmicament és més barat. També al final de l’estiu i principi de tardor és recomanable fer el viatge, ja i que encara hi ha bones temperatures i es pot gaudir més del mar per banyar-se, iles postes de sol són més boniques. L’únic desavantatge que té aquesta època de l’any és que els dies són més curts.

En aquest climograma es pot observar com els mesos amb més precipitacions són els mesos més freds (octubre, novembre, desembre, gener, febrer i març) . I els mesos amb menys precipitacions són els més càlids (juny, juliol, agost, setembre). A l’abril i al maig es quan comença afer més calor i deixar d’haver precipitacions, és a dir, a mitjans de la primavera.
Els rius més destacats de Grècia són:
Aliákmonas: Flueix des de les muntanyes Pindo nord i acaba al golf Termaico. És el més gran de Grècia.
Akheloos: És un riu que flueix pel nord-oest del país, per la regió d’Epiro i desemboca al mar Jónic.
Hebros: És un riu que neix al nord-oest de las muntanyes Rila aloestede Bulgaria i desemboca al mar Egeo.
Mesta: Neix en las muntanyes Rila i desemboca en el golf de Tesalónica en el mar Egeo.
Pínios: Neix en el mont Katara i acaba al golf Termaico, al mar Egeo.

A Grècia hi han moltes muntanyes però no molt altes, aquestes són algunes de les més destacades:
Mont Olimp: El Mont Olimp és la muntanya més alta de Grècia, s'eleva sobre el litoral Egeu a l'estde la plana de Tesalia al nord de Grècia. Té 2.917. En la mitología grega, aquest era el cim on vivien els dotze déus olímpics.
Mont Ida: És una muntanya de Creta i el cim més elevat, amb 2.456 metres.
Mont Taiget: El mont Taíget (grec Taygetos Ταΰγετον) és l'antic nom d'unes muntanyes del Peloponèsque s'orienten perpendiculars a les muntanyes d'Arcàdia i cap al sud fins el cap Matapan. 
Mont...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecias
  • Grecia
  • Grecia
  • Grecia
  • la grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS