Grey542

Páginas: 2 (455 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
ARTICLE
1- Quan es llegeix una etiqueta que tan sols diu greix vegetal, sense cap altre detall, sempre s'ha de sospitar, perquè qui empra olis saludables sempre ho destaca com un actiu importantdel seu producte.
2- No, l'oli d'oliva poc té a veure amb els artificials àcids grassos “trans” o els olis de coco i palma, encara que tots ells tenen un origen vegetal.
3- Els olis de coco ide palma són molt comuns en la cuina industrial, però poques vegades apareixen en l'etiqueta. Això es degut al seu elevat contingut en àcids grassos saturats, que el seu consum excessiu s'ha associaten repetides ocasions amb un major risc cardiovascular degut, principalment, a que contribueixen a augmentar els nivells de colesterol en sang. El seu abús també s’ha relacionat amb un major riscd'obesitat, problemes metabòlics i altres trastorns, com el càncer.
4- Els greixos trans són un tipus d'àcid gras que es troba principalment en aliments industrialitzats. Davant la prova d'efectesnegatius per a la salut, diversos països van edictar una normativa per tal de limitar el seu ús.
5- Però estudis científics han conclòs que ingerir cinc gram diaris d'aquests lípids augmenta fins aun 25% el risc d'infart. Els trans són especialment nocives per al cor perquè, al contrari que les saturades, no només eleven els nivells de LDL sinó que també provoquen un descens en el HDL, generanttot un còctel perjudicial per a l'organisme.
6- Si, aquests lípids estan presents de forma natural -i en petites quantitats- en la carn dels remugants i en les productes lactis, però, la majorpart dels que consumim tenen un origen artificial.
7- Per què milloren l'aparença dels aliments, garantitzen el seu gust i fins i tot fan que perdurin més. És possible obtenir aquests greixos, demanera molt barata i de fàcil maneig per la indústria.
8- Es reclama etiquetats detallats, clars, llegibles i en els que la informació figuri en una part destacada del producte.
9- Moltes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS