grifols

Páginas: 5 (1178 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2013
1- Introducció i objectius del treball

El següent document presenta un estudi sobre la coneguda empresa Grífols S.A amb l'objectiu principal de conèixer i estudiar-la des d’un punt de vista econòmic i financer. En altres paraules, després d'una descripció historiogràfica i estratègica de la multinacional, presentarem l’empresa des de tots els punts de vista transcendents per a diagnosticar lasituació i les perspectives de Grífols amb la finalitat de prendre les decisions adequades.
Des d’aquesta òptica, l’objectiu principal de l’informe és el d’integrar plenament els conceptes adquirits i pertanyents al programa de l’assignatura Anàlisi d’Estats Comptables. A més a més, millorarem la tècnica del treball en grup alhora que fomentem la confecció d’informes escrits i –per molts denosaltres-, tenim un primer contacte amb la realitat empresarial des d’un punt de vista financer i econòmic.
En primer lloc, descriurem la companyia com a tal des dels seus orígens, introduint l’activitat i estratègies d’aquesta i semblantment, es durà a terme un resum del sector econòmic en el que se situa Grífols.
Posteriorment, ens hem centrat en els aspectes merament econòmics i financers,sempre aplicats a la companyia en qüestió: es realitzarà l’anàlisi dels estats financers, diagnòstic dels punts forts i febles de l’empresa i finalment, una proposta de recomanacions juntament amb la demostració quantitativa de la seva efectivitat.
          En resum, presentarem les conclusions generals i solucions proposades apresos al llarg del treball i l'anàlisi de l'empresa per a interioritzarel conjunt de conceptes que inclouen el programa de l’assignatura.












2- Descripció companyia

Grífols S.A. és una empresa multinacional espanyola especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari que integra a professionals sanitaris i pacients de més de 90 països escala mundial. Es tracta de la tercera empresa més gran del món de la branca d’hemoderivats i la primerad’Europa, i la seva principal activitat és investigar, desenvolupar, fabricar i comercialitzar aquests hemoderivats, també productes de teràpia intravenosa, nutrició enteral, sistemes de diagnòstic, aplicacions d’enginyeria i dispositius i material mèdic.
La pròpia empresa ha elaborat el que s’anomena l’esperit Grífols; el fi últim que vol aconseguir és el d’ajudar al professional sanitari aportantproductes innovadors i un servei segur. Per tal d’assolir aquest objectiu, es vol mantenir com a una organització dinàmica, viva i plena de possibilitats de creixement i així, s’autoimposa un seguit de criteris per guiar-se: orgull, seguretat, esforç, compromís, superació, treball en equip i investigació i millora. Aquesta és la clau de Grifols, els seus valors.
La multinacional que coneixemactualment va ser constituïda a Barcelona el 18 de novembre de l’any 1940 pel Doctor José Antonio Grífols i els seus dos fills José Antonio i Víctor Grífols. En els seus inicis –coincidint amb la postguerra espanyola-, l’activitat empresarial dels laboratoris Grífols es basava en tasques d’anàlisi i pràctica de transfusions sanguínies. Entre moltes d’altres fites històriques, destaquem que l’any 1943obtingué la patent per a la liofilització del plasma humà de donants i el 1945 fundà el primer banc de sang privat de l’Estat Espanyol (actiu fins el 1992). Semblantment, als anys 50’s començà una forta onada d’internacionalització i és a partir del 1987 que Grífols es converteix en un holding d’empreses. En aquell moment neix el Grup Grífols, compost per Laboratoris Grífols –fabricació deproductes per a la fluïdoteràpia i nutrició-, l’Institut Grífols –dedicat al fraccionament del plasma i a l’obtenció d’emoderivats-, també per Diagnòstic Grífols –activitats de disseny i fabricació d’instruments per a la hematologia diagnòstic i fabricació de reactiu-, i finalment l’integra Movaco –la distribuidora dels productes a Espanya-.
Compresa la història de l’empresa i la seva principal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grifols
  • Ft Human Albumin Grifols 20 Co En
  • Grifols cierra su círculo
  • Informe económico grifols-bayer
  • Análisis horizontal grifols
  • codigo de conducta y practicas responsables GRIFOLS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS