GRUP ALIMENTARI GUISSONA

Páginas: 6 (1396 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
GRUP ALIMENTARI GUISSONA

El Grup Alimentari Guissona compta amb una àmplia experiència en el sector agroalimentari. Desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per arribar al consumidor sense intermediaris. 

Des de 1959 hem anat incorporant a l’estructura productiva, empresarial i comercial tots els elements necessaris per realitzar una integració verticali així tancar el cicle productiu complet del producte carni.

La realització del cicle productiu complet ha esdevingut un repte per a tota l’organització. Actualment el Grup duu a terme tots els processos, des del naixement de les aus i el bestiar, passant per la fabricació dels pinsos, la cria i engreix dels animals, el sacrifici, la transformació i l’elaboració dels productes fins a la sevadistribució i la venda directa mitjançant les tendes “bonÀrea”.

Evolució
Tot va començar començar fa mig segle, quan un petit grup de persones de Guissona i la rodalia, acabades d'iniciar en l'activitat ramadera, van decidir constituir la Cooperativa Avícola de Guissona, que, amb el pas dels anys, ha donat lloc al Grup Alimentari Guissona.

Les màquines van anar substituint els animals de treball, laqual cosa va reduir el pes dels treballs agrícoles i va comportar una important millora de la productivitat agrària i un gran excedent de mà d'obra.
Els veïns de les ciutats demanaven cada vegada més aliments, sobretot ous i carn, perquè havien perdut els corrals que tenien al poble. Era necessari, doncs, trobar noves maneres d'obtenir aquests aliments en més quantitat i, fins i tot, mésqualitat. 
D'aquesta manera, amb tan sols uns centenars de gallines i porcs, i una dedicació i valor imponderables malgrat la inexperiència, alguns aventurers ens van llançar a una nova activitat: les granges, i hi vam intentar trobar el nostre futur. 

A l'entorn de la ciutat de Reus hi havia un grup important de pioners d'aquella nova etapa ramadera, i especialment avícola. Allí van trobar suport, queva ser de molta ajuda en els inicis de la Cooperativa Avícola de Guissona.

Ramon Alsina Albareda, i Ramon Surio Fonoll, el primer president, eren membres de la junta rectora de la Cooperativa Agrícola de Guissona, important i sòlida entitat fundada a principis del segle XX com a Sindicat Agrícola de Guissona. Ells pensaven, i no anaven errats, que el projecte havia d'encaixar en el Sindicat,per la qual cosa el 1959 es va buscar una sinergia entre les dues entitats. Aquesta col•laboració havia de facilitar els nostres inicis, ja que el Sindicat disposava de locals i molí de cereals; per altre part, podíen aportar noves activitats a una antiga entitat i, en conseqüència, més oportunitats per als seus socis. 

Malgrat tot, l'enteniment va durar poc temps. Tot i la voluntat i la gran ajudadel president Surio i Ramon Alsina, a finals del 1961 es va produir una violenta ruptura entre les dues cooperatives, motivada per la producció de pinsos per part del Sindicat, en competència amb la Cooperativa Avícola acabada de crear. El Sindicat, a més, en contra del que s'havia convingut, va apartar la Cooperativa de les seves instal•lacions. 

L'actuació del Sindicat va ser un gran error, jaque si a nosaltres va portar molts maldecaps, al Sindicat Agrícola de Guissona li va provocar, al cap de pocs anys, la ruïna absoluta. 
No va ser fàcil superar el desallotjament i la nova competència dels nostres antics amics del Sindicat. Els que el 1961 constituíem la junta rectora de la Cooperativa vam esforçar-nos-hi tant com vam poder. En un racó del magatzem del Sindicat, del qual van poderdisposar fins al desembre del 1962, vam col•locar-hi quatre cadires i uns taulons que van servir d'oficina. Allà vam donar la benvinguda a tres joves de Guissona que es van incorporar a la nostra plantilla: Jaume Villorbina Giralt, Rossend Camats Ribera i Josep Campabadal Toldrà, persones excepcionals en tots els sentits.
A aquest primer equip, amb el qual es van guanyar les batalles inicials,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis Grupo Alimentario Guissona
  • clasificacion de alimentos- grupos alimentarios
  • Guissona
  • Características psicológicas grupo etario y comportamiento alimentario
  • análisis de grupos alimentarios
  • GRUPO 7 LA CULTURA ALIMENTARIA EN EL PERU
  • Alimentaria
  • Alimentaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS