Grupo Godó

Páginas: 6 (1328 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
1.GRUP GODÓ

El Grup Godó és líder destacat a Catalunya en tots els suports de comunicació rellevants. Els seus orígens es remunten a 1881 amb la creació del diari "La Vanguardia", però la família Godó va reorganitzar la companyia com un holding multimèdia el 1998, que produeix continguts de qualitat i té la seva seu central a Barcelona. Compte a més amb la Fundació Comte de Barcelona,destinada a promoure la cultura i el periodisme de prestigi.


1.1 Principals mitjans que controla
El Grup Godó és present en el camp de la premsa diària, les revistes periòdiques, les edicions digitals, els portals d'Internet, la ràdio, la televisió i en el terreny de la producció de programes.
• Premsa
Els diaris d’aquest grup de comunicació són “La Vanguardia” i “ Mundo Deportivo”.Diari d'informació general fundat el 1881. D'àmbit nacional, és un dels dos rotatius amb més difusió a Catalunya i el diari català més venut a l'Estat espanyol. Inicialment era un diari en llengua castellana, fins que el 3 de maig de 2011 va introduir també la versió catalana. Les seves vendes es van situar en 200.332 exemplars de mitjana el 2009

A més, té dues edicions especials:
“LaVanguardia Dossier “y “Vanguardia Grandes Temas”.
Aquest rotatiu d'informació esportiva va néixer el 1906. Va ser el primer diari esportiu espanyol. La seva difusió és de 102.294 exemplars.
Es publica a Barcelona en llengua castellana, amb el FC Barcelona com a club de referència. A Madrid és un diari especialitzat pels aficionats de l'Atlético de Madrid.
També edita edicions especials al PaísBasc a Biscaia, Guipúscoa i Àlaba.


• Revistes
Les revistes que pertanyen al grup Gogó són: Magazin, Historia y Vida, TVmanía, Què Fem?, Guías QF, Salud y Vida i Monogràficos especiales.



És un suplement dominical que es distribueix amb "La Vanguardia", els diaris del grup Prensa Ibérica, "La Razón", "El Dia de Còrdova", "El Dia de Sevilla "," Empordà "," Diari de Cadis "i" Diaride Jerez ".
Té un tiratge superior al milió d'exemplars i més de dos milions de lectors.
Publicació mensual d'història, Premi ARI (Associació de revistes d'informació) a la Millor Revista Especialitzada, que combina el rigor i la precisió amb l'amenitat dels seus articles, elaborats per prestigiosos especialistes. La seva difusió és de 60.207 exemplars.
Revista de programació, gent i opiniósobre el món de la televisió.

Revista en català d'oci que es distribueix els divendres juntament amb l'exemplar del diari "La Vanguardia".


Guies pràctiques per escollir els millors locals d'oci i les millors escapades Publicació que es distribueix mensualment amb "La Vanguardia", que inclou reportatges sobre salut, nutrició, benestar i qualitat de vida. Publicacions temàtiquesd'interès general que s'encarten a "La Vanguardia".






• Radio
El Grup Godó compte amb dos canals de Ràdio: RAC 1 i RAC 105. A més, participa amb Radio Prisa, la cadena líder de la radiofusió espanyola.



RAC 1 (Ràdio Associació de Catalunya 1) és una emissora de ràdio privada en català. Va començar les emissions l'1 de maig de 2000. Des dels seus inicis no ha parat de pujar el seunombre d'oients fins a situar-se com l'emissora líder a Catalunya. Els seus estudis estan situats a Barcelona.
La programació de RAC 1 és de caire generalista. Aquesta, aposta clarament per tres aspectes: la informació i l'anàlisi d'aquesta (amb tertúlies i entrevistes), l'esport (seguiment de l'actualitat esportiva en directe i transmissions d'esdeveniments esportius) i l'entreteniment (ambprogrames de sàtira política i social, imitacions i humor). És una emissora ràdio de Catalunya.
Va néixer el 23 de desembre del 1982, amb el nom de Ràdio Associació de Catalunya, SCCL.
El maig del 1983 va arribar a un acord amb la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió per tal de fer-se amb la gestió de la nova freqüència. RAC 105 va entrar a formar part del grup d'emissores de la Generalitat per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los godos
  • GODO
  • LOS GODOS
  • God angel
  • La aventurade los Godos
  • Novi God
  • Son Of God
  • existencia de los godos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS