Grupos Sanguineos

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
INFORME DELS GRUPS SANGUINIS.

El grup sanguini és una classificació de la sang segons les característiques que estiguen o no presents en la superfície delsglobuls rojos i en el plasma sanguini.

Les persones que tinguen sang del tipus A tenen globuls rojos que expressen antígens de tipus B i anticossos contra elsantígens B en el plasma sanguini. Per contra, les persones amb la sang del tipus B tenen globuls rojos amb antígens de tipus B i anticossos contra els antígens Aen el plasma sanguini. D'altra banda estan les persones amb sang del tipus O, aquestes no expressen cap dels dos antígens en la superfície dels globuls rojosperò sí que tenen anticossos contra els dos tipus. Les persones amb el tipus AB expressen els dos antígens en la seua superfície, però no fabriquen cap anticos.Hi ha un gen amb tres al·lels: O, A i B. Els al·lels A i B són dominants respecte de O. D'aquesta manera, per a ser O s'ha de posseïr al genotip O O, percontra, en el moment que una de les dos lletres és A o B, aquesta és la que domina sobre la O i la que apareix al fenotip. D'altra banda, s'estableïx una relació decodominancia entre els al·lels A i B. Si la genotip apareixen les dos lletres, al fenotip també es voran reflexades.

Però als grups sanguínis no sols estàpresent açò també està present el Rh. Aquest solament tè dos al·lels: Rh+ i Rh-. Si al fenotip apareix Rh+, al genotip pot ser que tinga Rh+ Rh+, o Rh+ Rh-. L'Rh+ alser dominant, és el que apareix al fenotip. I, per contra, si al fenotip apareix Rh-, sols es pot tenir genotipicament Rh- Rh-, ja que aquest és un tret recessiu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grupo Sanguineo
  • GRUPOS SANGUINEOS
  • Grupo sanguineo
  • grupos sanguineos
  • GRUPOS SANGUINEOS
  • Grupos Sanguineos
  • GRUPO SANGUÍNEO
  • Grupos sanguineos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS