Gràcies Per La Propina

Páginas: 7 (1729 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
Gràcies per la propina
Ferran Torrent


Tema:

La historia de dos joves partint des d'una peculiar infantessa a causa de successos tràgics fins una gran evolució cap a la maduresa en els difícils temps de la postguerra.

Resum:

Ferran i Pepín són dos joves que van quedar orfes prompte ja que al pare no van arribar a conèixer-lo i la mare es va suïcidar per que trobava molt a faltar alseu home, aleshores passen a ser cuidats pel seu avi i els seus oncles, Tomàs i Ramonet. Per un desig de la mare, els dos germans anaven a un col·legi religiós que odiaven i que finalment en un accident en el futbol van aconseguir que els expulsaren, gràcies a això Tomàs decideix incorporar-los al món laboral i per això els ajuda a estrenar-se sexualment per a fer-los homes, ja que abans detreballar tens que ser-ho. Més tard el avi mor i no els permeten soterrar-lo al cementiri per no tindre un final religiós, a més la situació econòmica va cada vegada a pitjor i tenen que anar venent terreny per a poder viure. Es munten una tenda de mobles que tampoc resulta ser molt satisfactòria i Tomàs cada vegada empitjora de salut, aleshores decideixen viatjar a Bucarest per a vore si millorava ial tornar van trobar que el bar que freqüentaven havia tancat i prenen la decisió d'agafar-lo ells. Tot va bé fins que Tomàs un dia es troba malament i Carraca li porta al hospital perquè de camí a casa sofreix un atac al cor però finalment mor i com a última voluntat desvetla el seu gran secret, que es pare d'una xiqueta. Amb tot això Ramonet queda molt trist i els dos germans decideixen búcar alxic amb el qual solia eixir tots els dimecres en secret, que sabien localitzar-lo perquè Ferran uns quants dimecres el va seguir per saber amb qui es relacionava i des de que va tindre que anar a buscar-lo allí per a avisar-li de que el seu germà Tomàs estava molt malalt a l'hospital va deixar de eixir amb ell, per a que aquestos pogueren fer la seua vida sabent que la família ho consentia i voresi així Ramonet aconseguia retornar la felicitat a la seua vida.

Personatges:

En aquesta novel·la apareixen una gran quantitat de personatges, per aquest motiu els exposaré com a personatges principals, secundaris i després altres que no tindran gran influència en el transcurs de la narració.

Personatges Principals:

Ferran Torres: És el narrador de la novel·la, sempre va acompanyatdel seu germà Pepín. Sembla tenir en moltes ocasions molt de cap, destaca per ser el més llest dels dos germans encara que no tenia molt d'èxit amb les dones perquè no tenia tant de físic com Pepín ja que sempre li va costar créixer i agafar musculatura. Però malgrat això mostra sempre constància, bon cor preocupantse sempre per els demés i sempre té moltes iniciatives per a tirar endavant a més dedefensar-se en qualsevol circumstància.

Pepín : Anomenat en realitat Josep Torres, sempre ha gaudit de gran físic, podia aconseguir a qualsevol xica ja que totes anaven darrere ell. Al contrari que Ferran, al tindre moltes xiques a la seua disposició era un poc més canalla i no li costava gens deixar-les prompte. Sempre anava amb el seu germà Ferran, des de menuts eren inseparables i estavadisposat a defendre'l de qualsevol problema, té menys iniciativa, les situacions més compromeses deixa tota la responsabilitat a Ferran.
Tomàs: Era l'oncle de Pepín i Ferran, germà de Ramonet, que tots dos van fer-se càrrec dels dos germans quan va morir la seua mare. Tomàs sempre estava fóra de casa amb negocis o divertint-se ja que li agradava freqüentar amb Carraca les cases de dones encara queno abusava. Bevia i fumava massa però sempre estava envoltat d'optimisme que contagiava als demés, tenia un pensament molt lliberal i li agradava aparentar ser savi utilitzant paraules estranyes que en moltes ocasions les emprava sense saber el seu ús. Pateix una forta evolució ja que finalment mostra un deteriorament molt notable tant en salut com en personalitat, acabant morint i serà en esta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propine
  • Gràcies per la propina
  • Fitxa gràcies per la propina
  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propina
  • Gracies per la propina resum
  • Gràcies Per La Propina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS