Gráficas ajuntaments

Páginas: 4 (823 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014




DESCRIPCIÓ:
Pel que fa a el numero d’ajuntaments, mirant el gràfic podem veure que gairebé la meitat d’ells estaven concentrats a la Meseta de l’Ebre. L’altre meitat es repartien entre elsud, el centre i la costa d’Espanya; entre tots els ajuntament que trobem en aquest segon grup la major concentració la trobem a la costa mediterrània i la menor concentració a Andalusia.
Es a dir queal sud d’Espanya es trobaven menys d’un quart del total d’ajuntaments.
En quant a el numero de jornalers es trobava més repartit entre tota Espanya, tot i això hi havia grans diferencies. AAndalusia oriental trobem el menor numero de jornalers mentre que la majoria els trobem a la Meseta de l’Ebre i a Andalusia Occidental. Extremadura i la costa mediterrània també tenia un gran numero dejornalers.
Si mirem el gràfic mes específic podem veure que el sud d’Espanya tenia gairebé el mateix numero de jornalers que tota la resta del país.
COMPARACIÓ:
El numero de jornalers que teòricamentestaven assentats era molt mes gran que el numero dels que de veritat ho estaven.
Del total de jornalers realment assentats que hi havia Espanya 8609 estaven assentats en finques expropiades i 3681estaven assentats en finques ocupades.
CAUSES I CONSEQÜÈNCIES:
Amb la reforma agrària es volia posar fi al predomini del latifundisme del centre i del sud i millorar les condicions de vida delsjornalers. La meitat de la població activa treballava en l’agricultura. Els primers decrets miraven de protegir els pagesos sense terra i els arrendataris. Van fixar la jornada laboral de vuit hores, elssalaris mínims i l’obligació dels propietaris de conrear les terres.
La veritable reforma va consistir en l’elaboració d’una Llei de reforma agrària aprovada al 1932; amb l’objectiu de modernitzarl’agricultura i millorar la situació social. Els resultats van ser escassos; les raons d’aquest fracàs cal cercar-les en la complexitat de la mateixa llei, la lentitud i les dificultats burocràtiques, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Graficas
  • Graficas
  • Grafic
  • Graficas
  • graficos
  • graficas
  • Gráficas
  • Graficas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS