gsdf

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
2.2 El model de les transicions
Les persones joves són les principals afectades pel que fa als canvis socials. Segons la perspectiva clàssica de la joventut trobem la teoria de les transicions quediu el següent:
Es passa de ser un jove a ser un adult quan:
-Es finalitzen els estudis: cada vegada més per tenir una bona inserció al mercat laboral és necessari tenir uns bons estudis, per aixòcada vegada hi h amés persones que estudien i s’allarga la mitjana d’anys d’escolarització. Els motius d’aquest alt nivell formatiu depenen de la perspectiva de la qual parteixin, es poden resumir endos grans plantejaments. D’una banda, l’emergència de la societat informacional (Castells, 2001) estaria provocant l’increment de les ocupacions altament qualificades que reclamen un nivell formatiuelevat. Altres autors han parlat dels “analistes simbòlics” (Reich, 1993) per referir-se als nous perfils professionals directament vinculats amb el processament de la informació i la presa dedecisions
-Inserció laboral: Avui en dia s’ha endarrerit no només perquè els estudis s’han allargat, sinó per la actual crisi econòmica, que fa que els joves tinguin els treballs temporals, els que esnecessiten menys qualificacions, i els que els salaris són més baixos.
-Emancipació domiciliar: Cada vegada es produeix més tard a causa del descrit anteriorment (crisi, l’allargament dels estudis, i ladificultat de la inserció laboral)
-Formació d’una família pròpia: l’endarreriment de les tres transicions anteriors conflueix sobre aquesta darrera transició. Però també influeix la feblesa de lespolítiques socials.
La joventut ja no és el procés ràpid d’inserció sociolaboral sinó que s’ha constituït en una etapa caracteritzada per l’autonomia individual i el desig de multiplicar experiènciesvitals.
Tot i que ja ho hem anant comentat, els canvis en les quatre subtransicions , concretament, les transicions s’estarien modificant en tres aspectes essencials:
-Allargament: l’allargament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gsdf
  • gsdf
  • gsdf
  • gsdf
  • gsdf
  • gsdf
  • Gsdf
  • gsdf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS