gsdgfsd

Páginas: 5 (1030 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Acte I
 
L'obra comença una freda nit en Elsinor, el castell real de Dinamarca. Un sentinella anomenat Francisco és rellevat per un altre home anomenat Bernardo. Quan el primer surt, entra un altre sentinella anomenat Marcelo acompanyat d'Horaci. En les seves converses descobrim que el protagonista de l'obra és el príncep Hamlet de Dinamarca, fill del recentment mort rei. Després de la mortdel rei, el seu oncle Claudio es casa amb l'esposa del sobirà, la reina Gertrudis, mare de Hamlet. També relaten el fet que Dinamarca té una llarga enemistat amb Noruega, i una invasió per part d'aquest últim país, liderada pel príncep Fortimbrás, s'espera.
Els sentinelles tracten de convèncer a Horaci, qui resulta ser el millor amic de Hamlet, que han vist el fantasma del rei Hamlet quan aquestse'ls apareix. Després de sentir a Horaci, el príncep Hamlet decideix anar a la nit al lloc de les aparicions per veure el fantasma el mateix.
Poloni és el camarlenc del regne; seu fill, Laertes, part de viatge a França i la seva filla, Ofelia, és cortejada per Hamlet. Poloni li adverteix a la seva filla que ha d'acabar la seva relació amb Hamlet ja que ell és el príncep i no és l'amo dels seusdesitjos perquè aquests poden afectar a l'Estat. Ofelia promet obeir i deixar de veure Hamlet.
Aquesta nit el fantasma se li apareix a Hamlet i li informa que és l'esperit del seu pare i que el seu oncle Claudio el va assassinar en abocar verí a l'orella mentre dormia. El fantasma li demana que ho vengi matant al seu homicida. Després de la trobada, el príncep dubta si l'esperit és el del seu pare isi el que ha dit és real.
 
Acte II
 
El rei i la reina estan molt ocupats tractant d'avortar la invasió liderada per Fortimbrás, al mateix temps que es preocupen pel comportament erràtic i canviant d'Hamlet. Claudio decideix enviar a dos amics de Hamlet (Rosencrantz i Guildenstern) a esbrinar la causa de la conducta estranya del seu nebot. Hamlet els rep cortesament però s'adona que l'estanespiant.
Ofelia s'alarma pel comportament estrany de Hamlet i li explica al seu pare que el príncep va entrar a la seva habitació i es va quedar mirant sense dir res. Poloni presumeix que és un "èxtasi d'amor" la causa de la bogeria de Hamlet i informa els reis.
L'actor Sergio Cardoso fent d'Hamlet i sostenint la calavera, símbol de la mort.
Poloni i el rei Claudio decideixen espiar Hamlet quanaquest li parla a Ofelia pensant que estan sols. Ofelia li retorna unes cartes que Hamlet li va enviar, el príncep es posa furiós i li insisteix perquè marxi a viure a un convent. [6]
Hamlet continua dubtant si el fantasma li ha dit la veritat, de manera que quan una companyia d'actors itinerants arriba a Elsinor se li presenta una solució. L'obra resulta ser una recreació d'un assassinat, demanera que Hamlet li demana a un actor unes lleus modificacions perquè l'obra sigui una recreació de l'assassinat del seu pare.
 
Acte III
 
La cort va a veure l'obra i quan arriba l'escena de l'assassinat del Rei, Claudio s'inquieta i es retira del lloc abruptament, el que demostra la culpabilitat del rei.
Claudio, tement per la possible bogeria de Hamlet, decideix enviar-lo a Anglaterra perla seva pròpia seguretat. Mentrestant la reina es reuneix amb Hamlet per tractar de comprendre la seva conducta tan rara, mentre Poloni s'amaga darrere d'una cortina per espiar i després explicar-ho a Claudio.
Hamlet li retreu a la seva mare la seva precipitada casament amb Claudio, quan escolta un soroll darrere de la cortina i pensant que és el rei ho apunyala, causant la mort a Poloni. Desprésapareix el fantasma i Hamlet li parla, però la reina no pot veure-ho ni sentir pel que determina que el príncep està totalment boig. Finalment Hamlet es porta el cos de Poloni i ho oculta.
 
Acte IV
 
Ofelia embogeix i comença desvariejar i cantar; seu germà Laertes torna de França amb la idea de venjar la mort del seu pare. Claudio el convenç que Hamlet té tota la culpa de la mort de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS