Guaiana Inglesa

Páginas: 3 (742 palabras) Publicado: 29 de enero de 2013
LA GUAIANA BRITÀNICA

Nom: Xènia Roviralta Professor: Carlos Terrón Curs: 2012 - 2013 Assignatura: Història Classe: 4t B

1 EL PAÍS ABANS DE LA COL·LONITZACIÓ
Els primers habitantsde Guaiana van ser els arauacs i els indis caribs més tard. El seu nom significa ‘’Terra d’aigua’’ per tenir terrenys humits, molts manglars i pantans. Aquests eren nòmades organitzats en famílies de15 o 20 individus i vivien de la caça i la pesca; tenien una economia de subsistència. Fins l’arribada dels europeus, hi havia 500.000 habitants.
2. LA CONQUESTA
Les Guaianes van ser vistesinicialment per Cristòfol Colom en 1498. Més tard, Diego Ordaz va ser el primer que va fer referència a aquests territoris que envoltaven l’Orinoco com a Guaiana, ja que va navegar pel seu curs motivat per lallegenda aborígen de ‘’El Dorado’’ on explicava una gran riquesa aurífera. Però van ser els holandesos, que impulsats també per la llegenda, van ser els primers en assentar-se a la regió al 1616,introduint massivament esclaus africans. La colònia va ser conquerida pels anglesos, que havien iniciat la introducció a gran escala del colons i esclaus per a les plantacions procedents de totes lescolònies de la Gran Bretanya (Índia i Àfrica).
3. L’ORGANITZACIÓ DE LA COLÒNIA
El 1763, l’africà Cuffy, va encapçalar una rebel·lió que va ser reprimida durament pels anglesos. Els esclaus que escapavense n’anaven a viure a les selves amb els indígenes. El mestissatge cultural i racial va donar origen als anomenats ‘’cimarrón’’. Actualment els diversos grups ètnics estan ben diferenciats i cadascúté el seu propi estil de vida i cultura, encara que els uneix un sentiment nacionalista.
És una república semipresidencial, la capital de la qual és Georgetown, el poder legislatiu resideix enl’Assemblea Nacional, parlament unicameral de 53 membres elegits pels partits d’una llista nacional, més 12 membres triats per consell regional. El poder executiu està presidit per un President, qui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles en ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS