Guantánamo- Drets Humans

Páginas: 2 (326 palabras) Publicado: 13 de julio de 2012
DRETS HUMANS: GUÀNTANAMO

Presó dels EEUU ubicada a l’illa de Cuba. Cuba ha tingut un règim militar comunista que va iniciar Fidel Castro l’any 1959, després d’haver dut a terme un revolució, i desd’aquell moment, la URSS, etern enemic d’EEUU durant la Guerra Freda, la va ajudar i protegir econòmicament. Actualment, Fidel ha cedit el govern al seu germà Raúl. Durant la revolució, els americansvaren ser expulsats de l’illa, Guantànamo va ser l’únic reducte que en va quedar, degut a que els britànics, l’any 1741, van conquerir la badia, que dur el mateix nom, durant el Setge de Cartagena deles Índies.

Guantànamo, des de 1898 (Guerra de Cuba), és una base naval, al servei dels EEUU. Però, l’11 de gener del 2002, George Bush, hi va transportar els primers 20 presos. Allà hi hadetingudes al voltant d’unes 460 persones, la majoria detingudes durant la guerra d’Afganistan, presumptes sospitosos de pertànyer a Al-Qaeda o al règim talibà. Aquesta presó, no compleix amb els DH. Unequip d’investigadors de la ONU, afirma que allà els presos són torturats, cremats, escanyats, amenaçats per gossos... Se n’exigeix el tancament per:
1. No complir els DH
2. Organitzacions civils,han denunciat que els presoners hi són torturats.
3. La organització Estatunidenca per la Llibertat i els Drets Civils denuncia que els presos eren forçats a restar en posició fetal durant més de24 hores, sense pa ni aigua.
4. La majoria dels presos han estat empresonats sense ser jutjats.

Les organitzacions que en sol·liciten el tancament són organismes internacionals de drets humanscom Amnistia Internacional, Human Rights Watch, personalitats polítiques, Alemanya, la UE i GB, el millor aliat d’EEUU en la lluita antiterrorista.

El Pentàgon, l’òrgan de comandament militard’EEUU, només ha presentat càrrecs contra 10 dels 460 presoners. Els judicis, estaran parats fins que el Tribunal Superior de Justícia d’ EEUU, determini la legalitat dels cossos militars especials...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drets Humans
  • Drets Humans
  • Drets Humans
  • Drets humans
  • Not Cies Drets Humans
  • els drets humans
  • Classificació Dels Drets Humans
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS