Guantanamo

Páginas: 2 (317 palabras) Publicado: 10 de febrero de 2013
Índex

1. Què és i on està?............................................................ pàg.3
2. La base militar……………………………………………… pàg.4



Què és i on està?

És un camp deconcentració d'alta seguretat, les autoritats nord-americanes l'han usat com a centre de detenció per detinguts acusats de terrorisme, la majoria d'ells detinguts a l'Afganistan durant la invasiód'aquest país, que va seguir als atemptats de l'11 setembre 2001.
Guantánamo és només una part del sistema de camps de detenció que manté Estats Units a l'exterior, i que inclou altres camps al'Iraq i l'Afganistan. Desenes de detinguts han estat portats a Guantánamo des d'altres centres de detenció secrets de la CIA. Les àrees de detenció consisteixen en tres camps: Camp Delta (queinclou el Camp Eco), Camp Iguana i Camp X-Ray, però Camp X-Ray ha estat tancada.
Està situat a la base naval que els Estats Units té a la badia de Guantánamo, Cuba.




La basemilitar

L'Estació Naval en la Badia de Guantánamo es va establir el 1898, quan Estats Units va obtenir el control de Cuba per part d'Espanya al final de la Guerra hispà-nord-americà, seguint ambla invasió de la Badia de Guantánamo el 1898. Instal · lació situada de manera il · legal en una àrea de 117,6 quilòmetres quadrats del territori nacional de Cuba, ocupada des de 1903 en contrade la voluntat del poble cubà. El govern dels Estats Units va obtenir una concessió perpètua que va començar el 23 de febrer de 1903, atorgada per Tomás Estrada Palma, primer president de laRepública de Cuba.
El recent format protectorat nord-americà va incorporar l'Esmena Platt en la Constitució cubana. El tractat cubà-nord-americà establia, entre altres coses, que els EstatsUnits tindria complet control i jurisdicció sobre la badia de Guantánamo, amb propòsits d'operar estacions navals i d'embarcament, mentre que reconeixia que la República de Cuba mantenia la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guantanamo
  • Guantanamo
  • Guantánamo
  • guantanamo
  • Guantánamo
  • guantanamo
  • Guantánamo
  • Guantanamo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS