Guardeu-vos de somiar genives esdentagades

Páginas: 8 (1974 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
L’estructura i el tipus de narrador:
El relat ens explica dues històries paral·leles, la que representa que són els successos en sí, en el moment que van ocórrer (tant el viatge de la Gabriela i el seu fill, com la manera que ho viuen en Marcel·lí, la Carlota i l'Adelaida) i així poder donar sentit al que s'explica sobre el judici de la Gabriela, després d'haver mort a algú, en el quetestifiquen diferents persones sobre el que va ocórrer.
ARGUMENT

Explica el que li va passar al matrimoni de la Gabriela Cabanelles i en Marcel•lí Monegre, els quals no tenen una bona relació des que va néixer en Carles, el seu fill. Des de llavors, la Gabriela només que es preocupa pel seu fill i el sobreprotegeix perquè creu que aquest pateix una malaltia. A causa d’això, la dona descuidacompletament al seu marit i això produeix un distanciament de la parella. Arrel de la sospita de la Gabriela, sobre la suposada malaltia del seu fill, fa que el porti a diversos metges sense obtenir gaires respostes, fins que finalment, decideixi viatjar a Lleida per tal de descobrir què li passa a en Carles. Mentrestant, en Marcel•lí viatja a Tortosa per motius de feina i allà es troba amb la Paulina, unaprostituta.
La persona que visita en Carles a Lleida li diu a la Gabriela que el seu fill està maleït, que no té cura i que, quan tornin, la primera persona que li faci un petó al nen serà qui li hagi provocat aquest malefici. A més a més, l'Adelaida (mare de la Gabriela), la nit abans de que tornessin somià que li queien els queixals i li sagnaven les genives, un fet que anuncia que algú de laseva família morirà. A la tornada de la mare i el fill, la Gabriela, molt nerviosa, estava disposada a matar amb una navalla al primer qui li fes un petó a en Carles. En baixar de l'autocar, la Gabriela mata al primer qui li fa el petó al seu fill. La trama del conte forma part del judici de la Gabriela per haver matat.
PER ESCENES

La primera escena hi trobem la Gabriela i el seu fill al’autocar, on el cor den Carles falla.
En la segona escena ens explica les aventures den Marcel•lí a ultramar, on aprofita els viatge per visitar a la paulina, que satisfà les seves necessitats ja que la Gabriela passa d’ell.
La tercera escena ens explica la declaració del conductor, Ramón oliver, del autocar en el decurs del viatge.
En la quarta escena, ens explica la visó que te la mare den Marcel•lísobre la relació de la Gabriela amb en Carles i la del seu fill. Ens està constantment dient que la Gabriela té en Marcel•lí abandonat també te indicis de que ell seu fill engany a la seva dona.
La cinquena escena va sobre l’Adelaida on sens plagia el somni que va tenir on li queien les dents.
La sisena escena ens explica l’espera de l’arribada de l’autocar. Una situació molt tensa per tots elintegrants.
I per últim l’escena determinat de l’arribada de l’autocar on ella es veu exposada a matar algú amb un navalla de afaitar oberta.
Al final Moncada ens dona a entendre que tots aquest fets han set explicats en un judici
NARRADOR
Pel que fa al temps narratiu, es tracta d'una història que no respecta l'ordre cronològic del relat, ja que compta amb salts en el temps, tant capendavant com cap endarrere. Aquesta estructura alterna la versió dels fets depenent del personatge que l'estigui vivint o l'ordre dels fets separant-los per paràgrafs.
L’autor utilitza el narrador extern i omniscient. Aquest tipus de narrador es caracteritza per explicar la història de manera que coneix tant la part externa com interna dels personatges, és a dir, sap que pensen, què senten i comreaccionen a les diferents situacions. La funció d’aquest tipus de narrador és explicar la història des de fora sense formar part d’ella i sense donar cap tipus d’opinió personal. En aquest fragment podem veure clarament aquest tipus de narrador de la història
Temàtica
el tema de les supersticions aporta al conte un to misteriós i enigmàtic, el que fa que el lector vulgui continuar llegint, tot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Amor fatal en decúbit supí i Guardeu-vos de somiar genives esdentegades
  • La vos
  • vosa
  • Algo de vos
  • a vos
  • la vos
  • Esto es para vos
  • La Vos Del Invalido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS