GUDEA DE LAGAIX

Páginas: 4 (986 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
COMENTARI D’UNA ESCULTURA: MESOPOTAMIA











FITXA TÈCNICA:
TÍTOL: Gudea de Lagaix
CRONOLOGIA: 200 aC
MATERIAL: Feta en diorita
UBICACIÓ ACTUAL: Museu del Louvre, ParíANÀLISI FORMAL:
La peça és de petita grandària. El seu rostre apareix de manera esquematitzada i idealitzada, sense trets naturals. Aquest esquematisme destaca sobretot en la realització de mans i peus.Porta un barret amb talla en espiral que podria simular ser de pell.
La figura és tractada com un tot, un bloc compacte que no busca l'expressivitat. La composició és de cànon curt, tancadadominant les formes cilíndriques característiques de l'escultura antiga.
En la vestidura s'han realitzat algunes inscripcions en escriptura cuneïforme que fan referència al personatge i al seu ofrena.
Latipologia escultòrica de Gudea es exempta o de ple volum, es de art mobiliari, és petit i movible, existeixen unes 25 còpies de Gudea, aquesta específicament és de forma cilíndrica, la estàtua és decos sencer, asseguda, amb les mans juntes al pit. Presenta una posició hieràtica, és a dir, d’una manera forçada i antinatural, molt típic de l’art mesopotàmica.
El material del qual esta feta aquestapetita estàtua es diorita, i en quant al procediment tècnic utilitzat es esculpit, es tracta de d’una peça sencera anar traient les parts sobrants, que no composen la figura .
La textura de Gudea esllisa i polida, amb una acabat fi i lluent,la lluentor es donada per la mateixa llum natural, menys la part superior de la falda on hi ha inscrit i el barret, el qual presenta una textura rugosa, esuniforme quadriculat en forma de relleu.
El punt de vista predominant de l’escultura es frontal, tot està centrat en el frent, ja que la espatlla no està tant treballada. És figurativa, ja que esbastant realista i es pot observar clarament que es una persona,representa una figura orant, amb diferents escriptures jeroglífiques a la falda, està descalçat , les mans i els peus apart de la cara e...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gudea de Lagaix
  • GUDEA DE LAGASH
  • gudea de lagash
  • Gudea sentado
  • Gudea de lagash, rey de sumer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS