Guernica

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 30 de abril de 2013
Guernica
El Guernica és una pintura pintada a l'oli damunt tela que va pintar Pablo Picasso.
Aquesta obra va estar pintada durant 21 dies,des de l'11 de maig fins al 4 de juny de l'any 1937.
ElGuernica és una obra emblemàtica sobre la Guerra Civil Espanyola en la que es reflecteix els horrors i el patiment de la població civil durant aquella època.

Descripció i anàlisi

El quadre estàdividit en vuit parts on hi va anar col·locant els diferents personatges que anava pintant.
L'escena que va voler reflectir Picasso està il·luminada dramàticament amb una bombeta com a manera de solamb el reflex de les flames i de les bombes que va pintar i passa tot dins d'una habitació.
Les figures estan dividides en dos grups, on al primer grup estan disposades de manera triangular ons'observa el cavall ferit,el soldat mort,la dona ajupida i la dona amb un quinqué, que ens mostren la mort,el dolor, l'angoixa, la sorpresa i la necessitat de deixar constància d'aquests fets. En un segongrup trobem el toro i la mare amb l'infant mort als braços( a l'esquerre) i la dona en flames (a la dreta) que ens indiquen la força de la destrucció i el dramatisme de sofriment dels éssers humansindefensos degut a la Guerra Civil Espanyola.
Apartat trobem un ocell on sembla cridar desesperadament.

El quadre està pintat en una gamma de colors molt limitada, on es basa només en el blanc,negre igrisos, que intenta crear un ambient de dolor.


Picasso va fer aquest quadre perquè se'l va demanar el Govern de la Segona República Espanyola, amb l'objectiu de que decorés el Pavelló Espanyoldurant l'Exposició Universal de París al 1937.
El va fer en referència al bombardeig que es va dur a terme a Guernica.
El bombardeig de Guernica va ser un atac aeri realitzat el 26 d'abril del 1937per l'esquadró de la Legió Còndor contra la població basca de Guernica durant la Guerra Civil Espanyola.
Aquest bombardeig va ser un bombardeig de saturació que més morts va causar en la guerra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guernica
  • el guernica
  • guernica
  • Guernica
  • El Guernica
  • Guernica
  • Guernica
  • el guernica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS